Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
image description
Tiplijsten Erik Klooster, 24 sep 2018 09:29

Met vlag en wimpel geslaagd voor de technische analyse

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden

Het aantal is wat geslonken, maar nog altijd hebben zo’n veertien Nederlandse aandelen recent de toets van de technische analyse weten te doorstaan. We zetten ze hier voor u op een rij, van Ahold Delhaize tot Wolters Kluwer.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze kooptips van buitenlandse aandelen op basis van technische analyse. Vandaag het overzicht van Nederlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Geldende adviezen

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor Nederlandse aandelen.

Ahold Delhaize
Ahold Delhaize op de proef gesteld (24 augustus)
Ahold Delhaize heeft sinds eind mei een koopadvies. Het jaar 2016 en de eerste helft van 2017 verliepen dramatisch, maar daarna was er plots herstel. De koers wist opwaarts uit het dalende trendkanaal te breken. Wel werd Ahold Delhaize rond de afgelopen jaarwisseling aan een serieuze test onderworpen.
AMG
AMG: rendement van meer dan 390% (24 augustus)
Het koopadvies van AMG dateert van september 2015. Sindsdien staat het aandeel op een rendement van ruim 390%. Begin dit jaar was er voor het eerst sinds eind 2016 een dip in het koersverloop. Het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde werd getest maar wist uiteindelijk voldoende steun te bieden.
ASML
ASML, dé shortkandidaat? (7 september)
Barron’s betitelde ASML laatst als dé shortkandidaat van de eeuw. Maar de stijgende trend die de vorm heeft gekregen van een oplopend trendkanaal, is nog altijd intact. Er is daarom geen reden om af te zien van ons koopadvies. Dat dateert al van juli 2016 en heeft inmiddels een winst van meer dan 90% opgeleverd.
Basic-Fit
Koopadvies Basic-Fit bevestigd (24 augustus)
Krap een jaar geleden honoreerden we Basic-Fit met een koopadvies, na een opwaartse uitbraak uit een horizontale trading range. De koers had daarin een jaar lang gefluctueerd. De uitbraak betekende een klassiek koopsignaal.
DSM
DSM zorgt voor 70% rendement (20 juli)
DSM laat nog altijd hoger liggende toppen en bodems zien. We laten het aandeel daarom op ‘kopen’ staan. DSM behoort tot onze beste kooptips voor de Nederlandse beurs. Het aandeel heeft al sinds april 2016 een koopadvies en inmiddels bedraagt de winst op de ‘longpositie’ een kleine 70%.
Fagron
Twee koersdoelen voor Fagron (17 augustus)
Fagron staat sinds april dit jaar op onze kooplijst. Toen brak het aandeel opwaarts uit de duidelijk gedefinieerde zijwaartse rechthoekformatie waarin het bijna een jaar lang had gefluctueerd. Deze rechthoekformatie werd voorafgegaan door een opwaartse trend van een jaar. Op dit moment hanteren wij twee koersdoelen.
Heijmans
Heijmans al ruim een jaar op ‘kopen’ (31 augustus)
We beloonden Heijmans in augustus vorig jaar met een koopadvies. Dat koopadvies brengen we nu opnieuw onder de aandacht. Het aandeel zit namelijk nog altijd in een stijgend trendkanaal en vond recent steun aan de onderkant van dit kanaal.
Heineken
Heineken maakt indruk (27 juli)
Heineken is ontsnapt uit de zijwaartse trading range. We zetten het aandeel op ‘kopen’. Gedurende de laatste maanden van 2016 en de eerste maanden van 2017 heeft Heineken een grote koersstijging laten zien. De koers liep toen in korte tijd met ongeveer 30% op.
IMCD
IMCD verdient een koopadvies (20 juli)
IMCD breekt uit het stijgende trendkanaal. Wij verhogen het advies naar ‘kopen’. Eerlijk is eerlijk: we hadden IMCD te vroeg op ‘houden’ gezet. Toen de koers in april dit jaar even wegzakte en de MACD-indicator onder de nullijn terechtkwam, hebben we het zekere voor het onzekere genomen.
NSI
NSI stelt niet teleur (27 juli)
NSI blijft nog altijd keurig in het opwaartse trendkanaal. We herhalen ons koopadvies. NSI heeft sinds zomer vorig jaar het predicaat ‘kopen’ en onze positie staat nu op ruim 11% winst.
OCI
Steeds hogere bodems voor OCI (17 augustus)
Sinds 2016 werden de belangrijke bodems bij OCI op steeds hogere niveaus gevormd. De uitbraak door de weerstand van €22 was daarom een bevestiging van het onderliggende positieve beeld. Het daaropvolgende koersverloop bevestigde dit beeld.
Philips
Philips zorgt voor verrassingen (20 juli)
Philips heeft recent afgerekend met de horizontale weerstand op €36. Wij verhogen het advies naar ‘kopen’. De koersbewegingen van Philips zijn grillig en zetten de belegger regelmatig op het verkeerde been.
Unilever
Nieuw koopadvies voor Unilever (10 augustus)
De kopers hebben de overhand bij Unilever en daarom trekken we het advies op van ‘houden’ naar ‘kopen’. Een extra reden voor onze adviesverhoging is de doorbraak door de weerstand van €47,50. Het houdadvies dateerde van eind vorig jaar. De koers was toen door de horizontale trendlijn op €47,50 gezakt.
Wolters Kluwer
Wolters Kluwer: rendement van 120% (20 juli)
Wolters Kluwer blijft keurig in het stijgende trendkanaal. We herhalen het koopadvies. Wolters Kluwer behoort tot onze beste Nederlandse kooptips. Het aandeel staat al sinds april 2014 op ‘kopen’ en de winst bedraagt inmiddels meer dan 120%. Recent is de koers weer verder opgelopen.

 

U vindt al onze adviezen voor Nederlandse én buitenlandse aandelen in het jongste nummer van Beleggers Belangen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!