Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Tiplijsten Erik Klooster, 3 sep 2018 09:14

Opvallende binnenkomer op TA-kooplijst

0 0 Leestijd ongeveer

De afgelopen tijd hebben wij voor een reeks internationale Koerswijzer-aandelen een koopadvies gegeven. Op basis van technische analyse verwachten wij dat deze aandelen rendement zullen opleveren. Disney is een opvallende nieuwkomer op de lijst.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze kooptips van Nederlandse aandelen op grond van technische analyse: Zwaargewicht nieuwkomer bij koopadviezen. Vandaag het overzicht van buitenlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor buitenlandse aandelen.

Airbus
Airbus overtuigt nog steeds (15 juni 2018)
Sinds ons koopadvies van januari 2017 is de koers van Airbus met meer dan 50% gestegen en er lijkt nog meer in het vat te zitten. Wij verhoogden het advies voor Airbus destijds vanwege twee doorbraken.
Air Liquide
Air Liquide worstelt met de €110 (10 augustus 2018)
Air Liquide heeft moeite met de psychologische barrière op €110. Toch morrelen we vooralsnog niet aan het koopadvies. Air Liquide kreeg het predicaat ‘kopen’ afgelopen november. Het aandeel had toen de
barrière van €110 geslecht. Deze doorbraak bleek echter kortstondig en de koers zakte daarna flink terug.
Alphabet
Alphabet rekent af met weerstand (3 augustus 2018)
Alphabet is binnen het stijgend trendkanaal door de kortetermijnweerstand op $120 gebroken. Alphabet is een van onze succesvolste kooptips. Het aandeel staat al sinds oktober 2015 op ‘kopen’ en is inmiddels met meer dan 75% gestegen.
Amazon
Meer dan 400% rendement voor Amazon (24 augustus 2018)
Amazon heeft al sinds februari 2015 een koopadvies. Het rendement is in de tussentijd opgelopen tot ruim 400%. De kracht van de trend was de afgelopen jaren al sterk, maar het laatste jaar is het er alleen
maar beter op geworden. Belangrijkste getuige hiervan is de MACD-indicator.
Bank of America
Bank of America vertoont lichte hapering (22 juni 2018)
Hoewel de koopkrachten voor Bank of America wat afnemen, is er geen reden om van ons koopadvies af te stappen. Deze kooptip houdt inmiddels al bijna twee jaar stand. We verhoogden het advies naar ‘kopen’ in de zomer van 2016, toen de koers door de horizontale trendlijn op $15 was gebroken en er een hogere bodem was ontstaan. Daarna ging het hard omhoog.
BHP Billiton
BHP Billiton stelt tot dusver niet teleur (24 augustus 2018)
Het koopadvies voor BHP Billiton van medio 2017 levert tot op heden een prettig resultaat op. Of dit zo blijft, hangt van een aantal aspecten af. Zo is het van belang dat het aandeel zich binnen het stijgende trendkanaal blijft ontwikkelen. Daarnaast kijken we of het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde in
hetzelfde tempo zijn weg omhoog blijft vervolgen.
Caterpillar
Caterpillar: rendement van meer dan 70% (29 juni 2018)
Hoewel Caterpillar recent zijwaarts is gaan bewegen, herhalen we het koopadvies. Caterpillar staat al sinds april 2016 op onze kooplijst. De longpositie in het aandeel staat op een riante winst van ruim
72%.
Cisco
Niet morrelen aan het koopadvies Cisco (8 juni 2018)
Cisco zit overtuigend in een stijgende trend, al zijn er in 2018 wel de nodige correcties te zien. We zien geen reden om te morrelen aan het koopadvies.
Disney
Disney met stip binnen op kooplijst (10 augustus 2018)
Disney krijgt een vers koopadvies omdat het aandeel eindelijk is ontsnapt uit een grote neutrale driehoek. We hadden Disney lange tijd op ‘houden’ staan en daar was ook alle reden toe. Er was immers een grote neutrale driehoeksformatie zichtbaar. De belangrijkste toppen kwamen steeds lager
te liggen en de belangrijkste bodems steeds hoger.
Eon
Opwaardering voor Eon (20 juli 2018)
Eon breekt, na eerder een hogere bodem te hebben gevormd, door de weerstand van €9,50. Wij waarderen het advies op naar ‘kopen’. Aanvankelijk zag het er dit jaar niet zo goed uit voor Eon.
Experian
Experian moet zich nog bewijzen (17 augustus 2018)
Experian staat sinds afgelopen mei op onze kooplijst. Wij gaven het koopadvies vanwege de uitbraak uit een symmetrische driehoeksformatie. Daarin bevond het aandeel zich sinds eind 2016.
Facebook
Facebook: +480% (20 juli 2018)
Ondanks de negatieve berichtgeving heeft Facebook recent de weerstand van de vorige top uitgenomen. We herhalen het koopadvies. Facebook is onze succesvolste kooptip: de winst bedraagt inmiddels meer dan 480%. We zijn blij dat we vasthielden aan ons koopadvies toen de koers een flinke knauw kreeg tijdens de discussie over het al dan niet naleven van privacyregels.
Goldman Sachs
Goldman Sachs houdt nog stand (29 juni 2018)
De stijgende trend van Goldman Sachs hapert. We geven het aandeel echter nog het voordeel van de twijfel en laten het op ‘kopen’ staan. Ons koopadvies dateert al van oktober 2016. De koers had toen een dubbele bodemformatie voltooid, waarna het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde begon te stijgen en de MACD-indicator door de nullijn brak.
Home Depot
Home Depot laat mooi patroon zien (24 augustus 2018)
Home Depot kwam in februari 2017 op onze kooplijst terecht. Wij verhoogden het advies vanwege de doorbraak door de weerstandszone net onder $140. Deze zone werd gevormd door drie opeenvolgende, gelijke toppen. Sindsdien is een koerspatroon zichtbaar waarbij hogere toppen en bodems elkaar afwisselen; het kenmerk van een stijgende trend.
Intel
Intel: 20% rendement (3 augustus 2018)
Intel is uit een stijgende wigformatie gezakt. Maar dit is nog niet verontrustend. Het koopadvies van oktober vorig jaar blijft gehandhaafd. In oktober doorbrak de koers de horizontale weerstandslijn op $38. Inmiddels staat onze longpositie op ruim 20% rendement.
L’Oréal
L’Oréal zaait verwarring (17 augustus 2018)
De afgelopen drie jaar vond de koersstijging bijna geheel plaats binnen een stijgend trendkanaal.
Zowel de boven- als de onderkant van dit kanaal werd diverse malen bezocht. Helaas viel het aandeel begin dit jaar kortstondig uit het kanaal, waardoor wij even op het verkeerde been werden gezet.
Merck
Snelle ommekeer bij Merck (31 augustus 2018)
Het technische beeld van Merck is in korte tijd helemaal omgedraaid. Aanvankelijk stond het aandeel op ‘verkopen’. Het was Merck tot tweemaal toe niet gelukt om hogere toppen te vormen, waarna zich een
dalende trend aftekende.
Microsoft
Technisch beeld Microsoft overtuigt nog altijd (27 juli 2018)
Microsoft zit zich nog altijd in een stevige opwaartse trend. We herhalen ons koopadvies. Microsoft behoort tot onze langstlopende koopsignalen. Het aandeel werd al in augustus 2016 op ‘kopen’ gezet, toen de koers door de horizontale trendlijn op $57 brak. Inmiddels bedraagt de winst op onze longpositie meer dan 80%.
Pfizer
Trend Pfizer wijst per saldo omhoog (13 juli 2018)
Pfizer zit in een grote oplopende driehoek. Reden om ons eerdere koopadvies te bekrachtigen. Pfizer kwam in september 2017 op onze kooplijst te staan. De koers vond toen houvast bij de stijgende steunlijn en het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde begon te stijgen.
Rio Tinto
Rio Tinto al bijna twee jaar op ‘kopen’ (10 augustus 2018)
Rio Tinto zit nog altijd in een stijgend trendkanaal. We herhalen het koopadvies. Rio Tinto kreeg dit advies in oktober 2016, toen de koers brak met een belangrijke, licht dalende weerstandslijn, wat de voltooiing van een bodempatroon betekende. Er ontwikkelde zich toen ook een stijgend trendkanaal.
SAP
SAP weet te overtuigen (22 juni 2018)
SAP heeft de weerstand van de vorige top uitgenomen. Het houdadvies wordt omgezet naar een koopadvies. We hadden SAP nog niet zo heel lang geleden, namelijk begin dit jaar, op ‘houden’ gezet. De koers was toen door de onderkant van een stijgend trendkanaal gezakt.
Tesco
Tesco rekent overtuigend af met weerstand (17 augustus 2018)
Wij gaven Tesco in december vorig jaar een koopadvies. Reden hiervoor was de opeenvolging van enkele hogere bodems. Sindsdien heeft het aandeel zich naar verwachting in positieve zin ontwikkeld. Zo werd de weerstand rond 220p krachtig opwaarts doorbroken.
Vale
Grafiek Vale versmalt (24 augustus 2018)
Vale laat sinds het verkoopadvies van zomer 2016 een patroon van hogere toppen en bodems zien. Wat opvalt in het koersverloop is dat de op- en neerwaartse uitslagen steeds kleiner worden. Het afgelopen jaar heeft het niveau van $15 zich ook ontwikkeld als weerstand, terwijl $12,50 een duidelijke steun vormt.
Verizon
Verizon levert nog weinig op (13 juli 2018)
De stijgende steunlijn heeft Verizon recent opnieuw houvast geboden. Het koopadvies blijft gehandhaafd. Dit advies uit december heeft zich nog niet bepaald uitbetaald. We gaven de kooptip toen de koers door de bovenkant van het dalend trendkanaal was gebroken en het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde begon te stijgen.
Vivendi
Toekomst ziet er florissant uit voor Vivendi (1 juni 2018)
Vivendi bevindt zich nog altijd in een breed stijgend trendkanaal. Ondanks wat haperingen ziet de toekomst er florissant uit, en daarom bevestigen wij onze eerdere kooptip.

In de digitale editie (en uiteraard ook in de gedrukte editie) kunt u de analyses van de aandelen in hun geheel lezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!