Updates

Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Advies Christian Slagter-Koster, 22 aug 2018 11:03

Cisco profiteert volop van ingezette softwaretransitie

0 0 Leestijd ongeveer

Cisco Systems realiseert een steeds groter deel van zijn resultaten via softwaregerelateerde activiteiten en blijft hierin op zoek naar overnames.

Net als met de resultaten over het derde kwartaal van het (gebroken) boekjaar wist Cisco Systems met zijn recente kwartaalcijfers de markt positief te verrassen. Over het vierde kwartaal (eindigend op 28 juli) steeg de omzet op jaarbasis met 5,8% tot $12,8 mrd en hier leverden alle divisies een positieve bijdrage aan. De divisie infrastructuurplatform, waar netwerkapparatuur zoals routers onder vallen, zag de omzet met 7% toenemen tot $7,4 mrd. Bij applicatiesoftware steeg de omzet met 10% tot $1,3 mrd en bij cyberbeveiliging met 12% tot $627 mln. Voor laatstgenoemde divisie zal de omzet het komende kwartaal fors stijgen gezien de eerder deze maand aangekondigde overname van cyberbeveiligingsbedrijf Duo Security voor $2,4 mrd. Via dit soort softwareovernames wil Cisco de afnemende vraag naar zijn traditionele hardwareactiviteiten verder compenseren. De nettowinst van het bedrijf steeg op jaarbasis met maar liefst 57% tot $3,8 mrd of $0,81 per aandeel.

Vooruitzichten

Voor het lopende kwartaal rekent Cisco op een omzetstijging van 5-7%, wat gemiddeld neerkomt op een omzet van $12,9 mrd, waarbij de aangepaste winst per aandeel uitkomt tussen $0,70-0,72. Verder heeft Cisco tegen onder meer persbureau Reuters gezegd naar meer overnames te kijken in cyberbeveiliging.

Bijna twee jaar geleden schreven wij al dat de transitie van Cisco een proces van lange adem zou worden. De investeringen die Cisco heeft gedaan in softwareproducten om zo minder afhankelijk te worden van de omzet uit netwerkapparatuur lijken zich uit te betalen. Positief is ook dat een steeds groter deel van de omzet terugkerend is. Inmiddels wordt 56% gerealiseerd via abonnementen. De goede prestaties zijn wel terug te zien in de koers­ontwikkeling. Sinds begin deze maand is de koers met bijna 11% opgelopen. Cisco biedt verder een prima dividendrendement van 2,9%, maar vooral vanwege de hoge koers herhalen wij het houdadvies.

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!