Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Opinie Johan Brinkman, 25 apr 2018 15:30

Durft u met een aandeel 70 à 80% koersverlies te lijden?

0 0 Leestijd ongeveer

Durft u een aandeel in portefeuille te houden dat het in zich heeft om een tussentijds koersverlies van 70 à 80% te lijden?

Nee? Dan hebben we goed nieuws voor u!

Voor het verhaal van de week van deze week heeft Beleggers Belangen namelijk onderzocht wat in Europa en de VS de aandelen zijn die zowel een mooi rendement bieden als de zenuwen van beleggers sparen.

Niet geschikt

Welke aandelen zijn daarentegen dus niet geschikt voor beleggers die niet over stalen zenuwen beschikken? Twee voorbeelden van de afgelopen tien jaar.

BE Semiconductors

Dichbij huis is dat BE Semiconductors. Het aandeel is met een plus van 1.795% over de periode 2008-2017 op twee na de grootste stijger uit de pan-Europese Stoxx600.

Echter, ondanks het samengestelde jaarrendement van 37,6% zullen er toch maar weinig beleggers zijn die gedurende die tien jaar zonder met de ogen te knipperen de aandelen van de chipmaker hebben vastgehouden. De drawdown liep zowaar op tot -71%.

Netflix

Op Wall Street is Netflix een voorbeeld. Het aandeel van de aanbieder van filmdiensten ging bijna 50 keer over de kop, wat neerkomt op een samengesteld jaarrendement van 48%.

Maar die return heeft wel een prijskaartje, in de vorm van een drawdown van -82%.

Nauwelijks te lijden

Daartegenover staan echter ook aandelen die het beter hebben gedaan dan het marktgemiddelde. En die in – tegenstelling tot BE Semiconductors en Netflix – in de voorbije tien jaar nauwelijks zware koersverliezen hebben moeten incasseren.

Nestlé en McDonald’s

De twee bekendste aandelen die wij tot de tien veiligste aandelen ter wereld rekenen, met een beleggingshorizon van tien jaar, zijn het  Zwitserse Nestlé en het Amerikaanse McDonald’s.

Wilt uw weten welke acht aandelen we nog meer als de veiligste ter wereld beschouwen?

Klik dan hier voor het verhaal van de week!

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!