Updates

Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Opinie Koen Lauwers, 20 mrt 2018 16:20

Brexit-akkoord ondersteunt GBP

0 0 Leestijd ongeveer

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben een akkoord bereikt over een overgangsregeling in aanloop naar de definitieve Brexit in maart 2019. De voorlopige overeenkomst gaf het pond (GBP) vleugels.

Het GBP/USD-valutapaar overschreed voor het eerst in meer dan een maand de grens van 1,4. Tegenover de dollar beweegt het pond al ruim een half jaar in een erg nauwe bandbreedte. De daling van het pond na de Brexit-stemming had met name te maken met het toegenomen risico dat de markt aan de Britse munt toebedeelde. Maar het scenario met een zogenaamde harde Brexit, waarbij er helemaal geen akkoord is met de Europese Unie, is nu van de baan. Daardoor moet de risicopremie die het pond meedraagt in principe afnemen.

Renteverschil neemt toe

Daarnaast kan ook het renteverschil in het voordeel van het pond beginnen te spelen. De Bank of England (BoE) zal bij de monetaire vergadering van komende donderdag de rente meer dan waarschijnlijk ongewijzigd laten op 0,5%. De consensusverwachting is wel dat de Britse centrale bank door de toegenomen looninflatie sneller dan de ECB met renteverhogingen zal starten. De markt verwacht dat de BoE al in mei een verhoging naar 0,75% zal doorvoeren. De ECB is nog lang niet zover. Dit betekent dat puur op renteverschil de aantrekkingskracht van het pond tegenover de euro zal toenemen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.