Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Advies Michiel Pekelharing, 7 feb 2018 14:26

Fagron neemt angst weg

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

De jaarcijfers van Fagron nemen de angst voor een groeivertraging weg.

In het vierde kwartaal is de omzet van Fagron met ruim 3% opgelopen naar €111,6 mln. Dat is net wat meer dan de 2% van de voorgaande periode. Vertragingen bij de levering van grondstoffen dreigden toen een rem te zetten op de inkomstenontwikkeling. Over heel 2017 steeg de omzet met bijna 4% naar €436,9 mln. Dat was met name te danken aan een sterke groei in Zuid-Amerika: +10% naar €103,3 mln. De ebit verviervoudigde tot €74,6 mln. Dat was echter voornamelijk het gevolg van een grote impairment in 2016; op vergelijkbare basis was de groei 13%.

Koers Fagron veert met 15% op

Dankzij een toename van de terugkerende ebitda met 6% naar €95,7 mln en een daling van de nettoschuld met €49,2 mln naar €236,2 mln viel de verhouding schuld/ebitda terug naar 2,48. Dat is beduidend lager dan de voorgeschreven 3,25. Fagron krijgt hierdoor ruimte om een deel van de nettowinst van €47 mln als dividend uit te keren. De beurskoers veerde na de degelijke cijfers en het dividendnieuws met 15% op. Het vooruitzicht van een groeiversnelling in 2018 is aanleiding om het koopadvies te herhalen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!