Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 6 feb 2018 09:29

Onverwachte dividendverlaging door Wereldhave

0 0 Leestijd ongeveer

Wereldhave verlaagt het dividend.  Het vastgoedfonds schokte beleggers met de mededeling dat het dividend dit jaar met 18% wordt gereduceerd. Het komt nu uit op €2,52 per aandeel.

Daarmee komt de pay-out ratio direct uit aan de onderkant van de verlaagde bandbreedte van 75-85% (thans 85%-95%). Reden van de onheilstijding is dat Wereldhave extra moet investeren in de winkelcentra. Dat is nodig om ze in het huidige internettijdperk aantrekkelijk te houden voor consumenten. Vooral bij de Franse winkelcentra staan de huren en waarderingen flink onder druk.

Direct resultaat daalt

Het direct resultaat kwam over 2017 wel in lijn met de verwachting uit op €3,43 per aandeel. In 2016 was dat nog €3,45, en dit jaar zal het nog wat verder dalen naar €3,30-3,40. De portefeuille werd met €65,8 mln (-1,7%) afgewaardeerd. Cfo Robert Bolie wordt opgevolgd door Dennis de Vreede.

Wij zijn al langer voorzichtig met Wereldhave. Ondanks het forse disagio van 29% en het dividendrendement van 7,5% gaan we niet verder dan ‘houden’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!