Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Opinie Harry Geels, 31 jan 2018 12:00

Wat is uw oordeel over de closed-end funds van Calamos?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

Calamos Investment is een wereldwijd opererende Amerikaanse vermogensbeheerder. Het bedrijf legt zich toe op een aantal beleggingsstijlen, zoals actief beheer van obligaties en convertibles. Ook heeft Calamos een aantal closed-end funds met een hoge uitkering. Deze zijn  gericht op Amerikaanse inkomensbeleggers.

In de VS zijn er diverse aanbieders van dergelijke fondsen, zoals BlackRock, Nuveen en Eaton Vance. De hoge uitkeringen ontstaan vaak door een combinatie van het beleggen in high­-yieldobligaties of aandelen met een hoog dividendrendement en het gebruik van leverage (beleggen met geleend geld) en in het geval van aandelen ook wel geschreven opties.

Hoge uitkeringen

De uitkeringen komen regelmatig boven de 10% per jaar uit. Dat gebeurt vooral als de discount oploopt in onzekere beurstijden (closed­-end funds noteren op de beurs regelmatig onder de intrinsieke waarde). Calamos staat goed bekend wat betreft deze fondsen, maar dat geldt ook voor de andere genoemde aanbieders. De hoge uitkeringen van deze fondsen zijn inderdaad interessant. Daarvoor moet u echter wel grote volatiliteit (vooral in slechte beurstijden) en het dollarrisico kunnen dragen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!