Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Advies Michiel Pekelharing, 12 dec 2017 09:37

Is Gilead Sciences een goede belegging?

0 0 Leestijd ongeveer

Gilead Sciences (GILD) is een groot biotechbedrijf met een sterke positie in de markt voor medicijnen tegen hepatitis C en HIV. In het eerstgenoemde segment staat de omzet door groeiende concurrentie onder druk.

Bij gebrek aan een blockbuster om dit effect te compenseren, leidt dit tot een krimpende omzet en dalende winst. De winst per aandeel van $11,57 uit 2016 daalt tot circa $8,70 dit jaar en minder dan $7 in 2018. De beurskoers is in de afgelopen 2,5 jaar met bijna 40% gedaald.

Geduld op de proef

Voor de langere termijn is Gilead Sciences echter een veelbelovende investering. De onderneming heeft een prima trackrecord met overnames. Na de recente aankoop van branchegenoot Kite Pharma voor $11,9 mrd heeft Gilead Sciences nog circa $30 mrd in kas. Het duurt echter nog enkele jaren voordat het bedrijf met een nieuwe blockbuster de omzet weer overtuigend kan laten groeien. Ondanks meevallers, zoals een afnemende belastingdruk, verdient het aandeel voor de middellange termijn een houdadvies.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ