Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Opinie Menno van Hoven, 27 dec 2016 15:28

Bekende namen verhogen dividend

0 0 Leestijd ongeveer

De laatste weken was er nog veel mooi dividendnieuws uit de Verenigde Staten, met forse verhogingen voor een aantal bekende namen. Voor de dividendportefeuille verhoogden Dividend Aristocrats Becton Dickinson, Abbott Laboratories en Pentair als laatste hun dividend.

Bekijk hieronder het overzicht van het meest in het oog springende nieuws van de afgelopen weken.

Amgen
Biotechreus Amgen gaat 15% meer dividend uitkeren. Het bedrijf verhoogt het kwartaaldividend naar $1,15 per aandeel, goed voor een geschat dividendrendement van 3,1%.

CVS Health
Apothekersketen CVS Health verhoogt het dividend met bijna 18%. CVS Health, voor Walgreens Boots Alliance (opgenomen in de dividendportefeuille) de grootste Amerikaanse apothekersketen, doet het in 2016 slecht op de beurs met een koersverlies van 20%. Het geschatte dividendrendement is nu 2,6%.

Realty Income
Het vastgoedbedrijf verhoogt wederom het dividend, ditmaal met 0,2%. Het is voor Realty Income, dat eerder opgenomen was in de dividendportefeuille, alweer de vijfde dividendverhoging dit jaar, en de 89e verhoging sinds de eerste beursnotering in 1994. Ook Realty Income leverde in lijn met de sector de laatste maanden flink in, maar is in 2016 nog altijd goed voor een koerswinst van bijna 10%. Het huidige dividendrendement is 4,4%.

Boeing
Vliegtuigbouwer Boeing gaat 30% meer dividend uitkeren. Boeing schroeft zijn kwartaaldividend op naar $1,42 per aandeel, goed voor een geschat dividendrendement van 3,6%. De laatste vier jaar verhoogde Boeing het dividend met liefst 190%.

Eli Lilly
Farmaceut Eli Lilly verhoogt het dividend met 2%. Eli Lilly, actief als producent van medicijnen voor onder meer diabetes, hart- en vaatziekten, oncologie, osteoporose en erectiestoornissen, zal het kwartaaldividend opschroeven naar 52 cent per aandeel. Het geschatte dividendrendement komt daardoor uit op 3,1%.

Pfizer
Ook farmaceut Pfizer, concurrent van Eli Lilly, verhoogt het dividend, en wel met 6,7%. Pfizer gaat een kwartaaldividend van 32 cent per aandeel betalen, wat zich vertaalt in een geschat dividendrendement van 3,9%.

Abbott Laboratories
Abbott, opgenomen in de dividendportefeuille, gaat 2% meer dividend uitkeren. Het kwartaaldividend wordt verhoogd naar $0,265 per aandeel door Abbott, dat als farmaceut ook op wetenschap gebaseerde voedingsproducten produceert, en biedt nu een dividendrendement van 2,7%. Als Dividend Aristocrat heeft Abbott het dividend nu al 45 jaar op rij verhoogd.

Pentair
Ook het in de dividendportefeuille opgenomen Pentair kondigde zijn jaarlijkse dividendverhoging aan. Pentair zal in 2017 in eerste instantie 1,5% meer uitkeren, maar zal volgend jaar waarschijnlijk net als de afgelopen jaren een aanvullende verhoging bekend maken. Pentair, dat als Industrial onder meer oplossingen biedt voor de zuivering van water, biedt nu een dividendrendement van 2,3%. Het dividend is inmiddels al 41 jaar op rij verhoogd.

Mastercard
De aanbieder van creditcards verhoogt het dividend met bijna 16%. Mastercard gaat een nieuw kwartaaldividend van 22 cent per aandeel uitkeren. Dat levert een dividendrendement van 0,8% op.

Johnson Controls
Industrial Johnson Controls, dat onlangs zijn op de productie van autobekleding gerichte onderdeel (Adient) afsplitste nadat eerder de fusie met Tyco werd afgerond, keert een kwartaaldividend van $0,25 per aandeel uit. Dat is bijna 14% minder dan voor de afsplitsing van Adient. Het geschatte dividendrendement is 2,3%. Het aandeel Johnson Controls (kooptip in het Dividend E-magazine van mei) doet het dit jaar, aangepast voor de spin-off, uitstekend met een koerswinst van 43%.

Walt Disney
Walt Disney verhoogt het dividend met 10%. Het entertainment en mediabedrijf schroeft het halfjaarlijkse dividend op naar 78 cent per aandeel. Dat levert een dividendrendement van 1,6% op. Het aandeel blijft dit jaar achter bij de markt, met een onveranderde koers.

McCormick
Dividend Aristocrat McCormick, eerder kooptip in het Dividend E-magazine van januari 2015, verhoogt het dividend met ruim 9%. De producent van kruiden en specerijen zal volgend jaar een kwartaaldividend van 47 cent gaan uitkeren. Het geschatte dividendrendement is 2%. Het aandeel noteert bij een koers van ruim $93 niet ver van de hoogste koers ooit.

Nucor
Ook Dividend Aristocrat Nucor verhoogde eind november het dividend. Het staalbedrijf gaat bijna 1% meer uitkeren, goed voor het 44e opeenvolgende jaar van dividendverhogingen. Nucor biedt momenteel een dividendrendement van 2,4%. Het aandeel is in 2016 een grote uitblinker met een plus van ruim 52%.

Merck
Farmaceut Merck gaat 2% meer dividend uitkeren. Merck, dat ook actief is op het gebied van diergeneeskunde, verhoogt het kwartaaldividend naar $0,47 per aandeel. Dat levert een huidig dividendrendement van ongeveer 3% op.

Becton Dickinson
Het in de dividendportefeuille opgenomen Becton Dickinson stelt niet teleur met een dividendverhoging van bijna 11%. De producent van onder meer injectienaalden gaat een nieuw kwartaaldividend van $0,73 per aandeel uitkeren, goed voor een geschat dividendrendement van 1,7%.

Hormel Foods
De producent van levensmiddelen (vooral vlees), net als Becton één van de Dividend Aristocrats, verhoogt het dividend met 17%. Het dividendrendement is nu 2%.

Lancaster Colony
Lancaster Colony, dat net als Hormel actief is als producent van levensmiddelen (o.m. dressings, sauzen, noodles, wraps en pizzabodems), gaat het kwartaaldividend verhogen naar $0,55 per aandeel. Het aandeel was in het dividend E-magazine van vorig jaar december één van de Amerikaanse smallcap-tips. Lancaster biedt nu een dividendrendement van 1,6%.

Tekst: Menno van Hoven, 27 december 2016.

Lees ook: Ex-dividend overzicht december/januari


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!