Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Advies Freek Tewes, 13 jun 2016 11:35

Superstock: UnitedHealth Group

0 0 Leestijd ongeveer

UnitedHealth Group is de grootste ziektekostenverzekeraar van de Verenigde Staten. Het bedrijf is financieel sterk en heeft een voorbeeldig trackrecord. Dat is ook de reden dat het aandeel niet goedkoop is. Dit is dus een tip voor de lange termijn en geen speculatief koopadvies.

De eerstekwartaalcijfers van UnitedHealth waren zoals gewoonlijk sterk. De omzet steeg met 25% op jaarbasis tot $44,5 mrd (consensus 44,0) en de winst per aandeel nam toe met 17% tot $1,81 (consensus 1,72). Voor heel 2016 gaat UnitedHealth uit van een omzet van $182 mrd. De verwachting voor de winst per aandeel werd met $0,15 verhoogd tot $7,75-7,95. De markt ging uit van $7,73.

UnitedHealth kan wel eens de grootste autonome groeipotentie blijken te hebben in de hele sector. Het bedrijf is een zeer gediversifieerde verzekeraar en spreidt de risico’s goed. UnitedHealth vindt marges belangrijker dan volumes en stelt het creëren van aandeelhouderswaarde voorop. De verzekeraar ziet in de komende jaren voor de internationale activiteiten een steeds grotere rol weggelegd en bij een hogere omzet zal de winstgroei hoog zijn.

Daarnaast is consolidatie in de sector gaande. Een jaar geleden is er contact geweest met Aetna, waar UnitedHealth een bod op wilde uitbrengen, en ook concurrenten Anthem en Cigna hebben gesprekken gevoerd. Gezien de goede bedrijfsvoering en solide marktomstandigheden, verwachten wij dat UnitedHealth de komende jaren de winst per aandeel dubbelcijferig kan laten groeien.

Lees ook: Teva verstevigt leidende positie

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!