Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Advies Jeroen Boogaard, 22 jan 2016 16:26

Superstock: Abertis

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Na een koersval van ruim 20% over het afgelopen jaar is Abertis met een k/w van bijna 17 en een dividendrendement van 5,3% weer koopwaardig, gegeven de sterke groeivooruitzichten.

Het Spaanse Abertis is de grootste exploitant van tolwegen ter wereld. Het bedrijf bezit meer dan de helft van de tolwegen in Spanje en heeft een meerderheidsbelang in het Franse wegennetwerk Sanef. Daarnaast exploiteert het bedrijf tolwegen in Chili en Brazilië.

De tolwegen zijn goed voor 95% van het operationele resultaat (ebitda), aangevuld met de exploitatie van satellieten. Dankzij een succesvolle internationalisatie is het belang van de Spaanse thuismarkt afgenomen naar 31% van de omzet. Vanwege de diepe Spaanse recessie zijn de verkeersvolumes op de thuismarkt sterk gekrompen, maar inmiddels zitten deze weer in de lift. Ook in Frankrijk en Chili is sprake van groei, wat ruimschoots compensatie biedt voor de lastige Braziliaanse markt. In de periode 2015-2017 wil Abertis, mede door nieuwe kostenbesparingen, de ebitda met gemiddeld 8% per jaar opvoeren. Daar bovenop heeft het bedrijf voor €4,5-6,0 mrd aan overnames van tolwegenconcessies op het oog. Na de verkoop van de luchthavens en de beursgang van de telecomdochter geeft de balans daarvoor voldoende ruimte. De leverage (nettoschuld/ebitda) is enorm gedaald, van ruim 6 in 2012 naar thans 3,7, wat gezien het defensieve karakter van de kasstroom gezond is. Er is daarom ook ruimte voor aandeleninkoop en voor een flinke stijging van het dividend.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!