Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Tips Christian Slagter-Koster, 13 jan 2016 12:38

Tip van de week: Olin Corporation

0 0 Leestijd ongeveer

Sinds 1999 keert Olin steevast een kwartaaldividend uit van $0,20 per aandeel. Op het huidige koersniveau betekent dit een dividendrendement van 4,9%. Dit, gevoegd bij de k/w van 13,7 en het aanwezige groeipotentieel van de nieuwe chlooractiviteiten, geeft ons voldoende reden voor het geven van een koopadvies.

De geschiedenis van de Amerikaanse Olin Corporation gaat terug tot 1892, toen de voorloper van het bedrijf, de Equitable Powder Company (EPC), werd opgericht door Franklin W. Olin. Begonnen met de productie van explosieven voor kolenmijnen en kalksteengroeven, breidde het bedrijf de activiteiten uit met het fabriceren van munitie. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog was EPC een belangrijke wapenleverancier, waardoor de familie Olin een van de rijkste families van zijn tijd werd. Na de Tweede Wereldoorlog werd Mathieson Chemical Corpration overgenomen, een producent van methylkwik. In 1954 fuseerden de twee bedrijven, en in 1969 werd de naam gewijzigd in Olin Corporation. Momenteel is Olin actief in drie segmenten: Winchester munitie, chloorgerelateerde producten en distributie van chemicaliën. Voor zijn munitieactiviteiten heeft Olin een stabiele omzetstroom uit een contract met Homeland Security tot eind 2019. Een van de meest recente ontwikkelingen is de integratie van de chlooractiviteiten van Dow Chemical, waarmee Olin zijn chloorproductiecapaciteit verdriedubbelt. De deal kostte het bedrijf $2 mrd in contanten, $800 mln aan personeelszaken (zoals pensioen) en $2,2 mrd in aandelen. Aandeelhouders van Dow Chemical hebben zodoende een belang van 50,5% in Olin gekregen. De deal is in oktober afgerond, waardoor de eerste effecten nog zichtbaar moeten worden in de resultaten. Olin verwacht dat door de transactie de ebitda over 2015 zal stijgen van de eerder geschatte $340 mln tot $1 mrd, terwijl op termijn jaarlijks $200 mln aan kosten wordt bespaard. De aankondiging van de overname zorgde in maart voor een koerssprong van 26%, maar sindsdien is de koers van Olin gedaald tot het laagste niveau in vijf jaar tijd.  

De geschiedenis van de Amerikaanse Olin Corporation gaat terug tot 1892, toen de voorloper van het bedrijf, de Equitable Powder Company (EPC), werd opgericht door Franklin W. Olin. Begonnen met de productie van explosieven voor kolenmijnen en kalksteengroeven, breidde het bedrijf de activiteiten uit met het fabriceren van munitie. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog was EPC een belangrijke wapenleverancier, waardoor de familie Olin een van de rijkste families van zijn tijd werd. Na de Tweede Wereldoorlog werd Mathieson Chemical Corpration overgenomen, een producent van methylkwik. In 1954 fuseerden de twee bedrijven, en in 1969 werd de naam gewijzigd in Olin Corporation.
Momenteel is Olin actief in drie segmenten: Winchester munitie, chloorgerelateerde producten en distributie van chemicaliën. Voor zijn munitieactiviteiten heeft Olin een stabiele omzetstroom uit een contract met Homeland Security tot eind 2019.

Een van de meest recente ontwikkelingen is de integratie van de chlooractiviteiten van Dow Chemical, waarmee Olin zijn chloorproductiecapaciteit verdriedubbelt. De deal kostte het bedrijf $2 mrd in contanten, $800 mln aan personeelszaken (zoals pensioen) en $2,2 mrd in aandelen. Aandeelhouders van Dow Chemical hebben zodoende een belang van 50,5% in Olin gekregen. De deal is in oktober afgerond, waardoor de eerste effecten nog zichtbaar moeten worden in de resultaten. Olin verwacht dat door de transactie de ebitda over 2015 zal stijgen van de eerder geschatte $340 mln tot $1 mrd, terwijl op termijn jaarlijks $200 mln aan kosten wordt bespaard. De aankondiging van de overname zorgde in maart voor een koerssprong van 26%, maar sindsdien is de koers van Olin gedaald tot het laagste niveau in vijf jaar tijd.

 

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ