Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 11 dec 2015 12:18

Galapagos is veelzijdig

0 0 Leestijd ongeveer

Of Galapagos de recente opmars doorzet, hangt af van het moment waarop een partner gevonden wordt en van de samenwerkingsvoorwaarden. Dat is beide lastig voorspelbaar, waardoor het houdadvies van kracht blijft.

De koers van Galapagos schoot met 13% omhoog door goede testresultaten van het middel ter bestrijding van de ziekte van Crohn. Het lot van biotechbedrijf Galapagos raakt steeds sterker verbonden met dat van het medicijn filgotinib. Eerder dit jaar wezen zeer gunstige onderzoeksresultaten er al op dat het middel mogelijk heel goed kan worden ingezet tegen reumatische gewrichtspijn. Afgelopen dinsdag werd bekend dat filgotinib mogelijk ook effectief is bij het bestrijden van de ziekte van Crohn – een chronische darmontsteking in het hele spijsverteringskanaal. In de eerste tien weken van een test met 175 patiënten bleek dat het middel in 60% van de gevallen aansloeg en bij 48% van de gebruikers trad er een verbetering op. Bij de groep die een placebo kreeg toegediend waren die percentages 41 en 23. In potentie kan een topmedicijn tegen deze aandoening uitgroeien tot een blockbuster met een jaarafzet van meer dan $1 mrd. De kans dat dit ook gebeurt met filgotinib is heel klein, aangezien het Amerikaanse Celgene een middel in de pijplijn heeft met ogenschijnlijk nog betere onderzoeksresultaten (mongersen). Voorlopig herbergt het medicijn van Galapagos nog veruit de meeste belofte wanneer het ingezet wordt tegen reumatische gewrichtspijn. De volgende zet voor de onderneming is het vinden van een kapitaalkrachtige partner die helpt om filgotinib door het kostbare Fase 3-onderzoek te loodsen en die vervolgens ook de marketingkracht heeft om het middel succesvol te introduceren.

De koers van Galapagos schoot met 13% omhoog door goede testresultaten van het middel ter bestrijding van de ziekte van Crohn.

Het lot van biotechbedrijf Galapagos raakt steeds sterker verbonden met dat van het medicijn filgotinib. Eerder dit jaar wezen zeer gunstige onderzoeksresultaten er al op dat het middel mogelijk heel goed kan worden ingezet tegen reumatische gewrichtspijn. Afgelopen dinsdag werd bekend dat filgotinib mogelijk ook effectief is bij het bestrijden van de ziekte van Crohn – een chronische darmontsteking in het hele spijsverteringskanaal. In de eerste tien weken van een test met 175 patiënten bleek dat het middel in 60% van de gevallen aansloeg en bij 48% van de gebruikers trad er een verbetering op. Bij de groep die een placebo kreeg toegediend waren die percentages 41 en 23.

In potentie kan een topmedicijn tegen deze aandoening uitgroeien tot een blockbuster met een jaarafzet van meer dan $1 mrd. De kans dat dit ook gebeurt met filgotinib is heel klein, aangezien het Amerikaanse Celgene een middel in de pijplijn heeft met ogenschijnlijk nog betere onderzoeksresultaten (mongersen). Voorlopig herbergt het medicijn van Galapagos nog veruit de meeste belofte wanneer het ingezet wordt tegen reumatische gewrichtspijn. De volgende zet voor de onderneming is het vinden van een kapitaalkrachtige partner die helpt om filgotinib door het kostbare Fase 3-onderzoek te loodsen en die vervolgens ook de marketingkracht heeft om het middel succesvol te introduceren.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!