Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
image description
Technische Analyse Hendrik-Jan Davids, 13 nov 2015 16:45

Philips

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Ondanks de verbetering in het technische beeld ontbreekt bij Philips nog de laatste stap naar een stijgende trend. Het advies blijft dan ook gehandhaafd op 'houden'.

Philips geeft het goede voorbeeld aan Akzo­Nobel: het aandeel breekt namelijk wel boven de dubbele weerstand die werd opgeworpen door de dalende weerstandslijn en het 40-weeks gemiddelde. In het geval van Philips lag deze weerstand rond €24,50. Daarmee krijgt het technische beeld een belangrijke positieve impuls. Maar van een nieuwe stijgende trend is nog geen sprake. Daarvoor is eerst een nieuw patroon nodig van hogere toppen en hogere bodems. In ieder geval zal een eerste aanzet daartoe worden gegeven wanneer Philips boven de koerstop breekt van augustus die rond €26 werd neergezet. Ook een krachtig signaal is dat Philips weer meer geliefd raakt onder Nederlandse beleggers. Dat blijkt uit de onderliggende relatievesterktelijn. Recent is deze rs-lijn uit de dalende trend gebroken waarmee de jarenlange afkeer van het aandeel tot een einde is gekomen. Wellicht is dat de start voor een nieuwe periode waarin Philips weer beter gaat presteren dan andere aandelen binnen de AEX-index. Ondanks de verbetering in het technische beeld ontbreekt nog de laatste stap naar een stijgende trend. Het advies blijft dan ook gehandhaafd op ‘houden’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!