Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 13 nov 2015 11:24

BAM maakt weinig indruk

0 0 Leestijd ongeveer

De stijgende lijn bij BAM is iets minder stijl dan beleggers hoopten, maar de aanwijzingen dat het herstel zich doorzet en de focus op kostenbeheersing zijn reden om het koopadvies voor het bouwbedrijf te herhalen.

De winst van BAM is in het derde kwartaal omhoog geschoten. De onderliggende verbetering is echter minder krachtig dan beleggers hoopten BAM heeft in het derde kwartaal de omzet met 3,5% zien toenemen naar €1,8 mrd. Die groei ligt iets lager dan de 3,9% van het eerste halfjaar. Het voor eenmalige posten gecorrigeerde resultaat voor belastingen schoot met bijna 150% omhoog tot €26,1 mln. Die stijging is bijna volledig te danken aan factoren met een eenmalig of buitengewoon karakter. Bij de infrastructuurdivisie nam het resultaat bijvoorbeeld voornamelijk als gevolg van gunstige wisselkoerseffecten met 35,5% toe naar €18,7 mln. Bij de divisie Vastgoed steeg het resultaat van €1,1 mln naar €10,8 mln, vooral dankzij de verkoop van enkele projecten in België en Nederland. De woningverkopen in Nederland stegen met 15% naar 1640. Die toename steekt wat bleek af bij de stijging van de woningverkopen bij Heijmans, met 89% naar 1399 in de eerste tien maanden van het jaar. Bovendien merkt BAM op dat de marges voor woningontwikkelingsprojecten nog gering zijn. Bij de divisie Bouw en Techniek nam het verlies toe van €6,9 mln naar €9,7 mln, voornamelijk door problemen bij enkele projecten die in zeer lastige tijden zijn aangenomen. Het gaat enige tijd duren voordat de focus op een hoge marge zichtbaar wordt in de onderliggende resultaten. Met een koersstijging van 100% sinds eind 2014 en 16% sinds de publicatie van de halfjaarcijfers, waren beleggers in elk geval vooruit gelopen op een meer overtuigende operationele verbetering.

De winst van BAM is in het derde kwartaal omhoog geschoten. De onderliggende verbetering is echter minder krachtig dan beleggers hoopten

BAM heeft in het derde kwartaal de omzet met 3,5% zien toenemen naar €1,8 mrd. Die groei ligt iets lager dan de 3,9% van het eerste halfjaar. Het voor eenmalige posten gecorrigeerde resultaat voor belastingen schoot met bijna 150% omhoog tot €26,1 mln.

Die stijging is bijna volledig te danken aan factoren met een eenmalig of buitengewoon karakter. Bij de infrastructuurdivisie nam het resultaat bijvoorbeeld voornamelijk als gevolg van gunstige wisselkoerseffecten met 35,5% toe naar €18,7 mln. Bij de divisie Vastgoed steeg het resultaat van €1,1 mln naar €10,8 mln, vooral dankzij de verkoop van enkele projecten in België en Nederland.

De woningverkopen in Nederland stegen met 15% naar 1640. Die toename steekt wat bleek af bij de stijging van de woningverkopen bij Heijmans, met 89% naar 1399 in de eerste tien maanden van het jaar. Bovendien merkt BAM op dat de marges voor woningontwikkelingsprojecten nog gering zijn.

Bij de divisie Bouw en Techniek nam het verlies toe van €6,9 mln naar €9,7 mln, voornamelijk door problemen bij enkele projecten die in zeer lastige tijden zijn aangenomen. Het gaat enige tijd duren voordat de focus op een hoge marge zichtbaar wordt in de onderliggende resultaten. Met een koersstijging van 100% sinds eind 2014 en 16% sinds de publicatie van de halfjaarcijfers, waren beleggers in elk geval vooruit gelopen op een meer overtuigende operationele verbetering.

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!