Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Pepijn Schreurs, 23 okt 2015 13:14

Groothandels Sligro lopen prima; supers blijven kwakkelen

0 0 Leestijd ongeveer

We hebben weinig vertrouwen in een snelle ommekeer bij de supermarktdivisie van Sligro. Voor het concern als geheel vinden we de huidige k/w van 17 daarom rechtvaardig, en gaan we niet verder dan 'houden'. 

Het derde kwartaal bracht weinig verrassingen voor Sligro. Herstel van de Nederlandse economie zorgt voor meer omzet, een trend die het bedrijf naar eigen zeggen vooral bij de supermarkt-tak steun gaf. De zomerperiode was bovengemiddeld goed voor de groothandels van Sligro, de keten won wederom aan marktaandeel door een autonome omzetgroei van 3,0%. Het marktaandeel bedraagt nu 23% en kan volgens Sligro groeien tot 30-35%. Daarna is de rek er in Nederland uit. Dat is een van de redenen dat het bedrijf de uitbreidingsplannen naar België concreet aan het maken is. Eind 2016 wordt voorzichtig begonnen met een klein aantal groothandels, de ambitie is om er een top-3- positie te veroveren. De nieuwe filialen zullen worden ingericht volgens de formule ‘Sligro 3.0’ die ook stapsgewijs in Nederland in de praktijk wordt gebracht. Internationale uitbreiding en de restyling zullen de winstgevendheid in de komende jaren enigszins beperken. De supermarktketen EMTÉ blijft een zorgenkindje. Met een vergelijkbare omzetgroei van slechts 0,5% blijft de tak wederom achter bij zijn concurrenten. Ook voor de supermarkten is een nieuwe formule in de maak, die het tij wellicht kan keren. Voor de rest van het boekjaar gaat Sligro uit van een bescheiden omzetherstel voor het concern als geheel, een kostenbesparingsprogramma zal de winstgevendheid ondersteunen.

Het derde kwartaal bracht weinig verrassingen voor Sligro. Herstel van de Nederlandse economie zorgt voor meer omzet, een trend die het bedrijf naar eigen zeggen vooral bij de supermarkt-tak steun gaf. De zomerperiode was bovengemiddeld goed voor de groothandels van Sligro, de keten won wederom aan marktaandeel door een autonome omzetgroei van 3,0%. Het marktaandeel bedraagt nu 23% en kan volgens Sligro groeien tot 30-35%. Daarna is de rek er in Nederland uit. Dat is een van de redenen dat het bedrijf de uitbreidingsplannen naar België concreet aan het maken is. Eind 2016 wordt voorzichtig begonnen met een klein aantal groothandels, de ambitie is om er een top-3- positie te veroveren. De nieuwe filialen zullen worden ingericht volgens de formule ‘Sligro 3.0’ die ook stapsgewijs in Nederland in de praktijk wordt gebracht. Internationale uitbreiding en de restyling zullen de winstgevendheid in de komende jaren enigszins beperken.

De supermarktketen EMTÉ blijft een zorgenkindje. Met een vergelijkbare omzetgroei van slechts 0,5% blijft de tak wederom achter bij zijn concurrenten. Ook voor de supermarkten is een nieuwe formule in de maak, die het tij wellicht kan keren. Voor de rest van het boekjaar gaat Sligro uit van een bescheiden omzetherstel voor het concern als geheel, een kostenbesparingsprogramma zal de winstgevendheid ondersteunen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ