Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
image description
Advies Freek Tewes, 25 sep 2015 15:07

Adecco gaat zijn doel niet halen

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Adecco houdt vast aan onhaalbare doelstellingen. Wij verlagen het advies daarom naar 'houden'.

Door de ontwikkeling over de laatste kwartalen (vooral het tweede) en de vooruitzichten, verwachten wij niet dat Adecco de beoogde ebita-marge van 5,5% zal halen. Het bedrijf zelf gelooft er nog wel steeds in, en geeft een drietal redenen. Ten eerste ziet het een versnelling in de BBP-groei in Europa. Wij denken dat deze versnelling, zo die er al is, van bescheiden omvang zal zijn. Daarbij kan deze behoorlijk in de wielen worden gereden door de Chinese economie, als die nog verder verzwakt. Ten tweede noemt Adecco de gunstige vergelijkingsbasis. Vorig jaar was de autonome groei in elke maand tot en met juli 5-6%, maar in augustus en september was deze nog zo’n 2,6%, om in het vierde kwartaal verder af te nemen tot 1,8%. Ten derde wijst Adecco op het feit dat Duitsland dit jaar in het vierde kwartaal twee verplichte vrije dagen minder heeft dan vorig jaar. Wij denken echter dat het voordeel hiervan slechts 5-6 basispunten is op de ebita-marge over 2015, en dus te mager zal zijn om een voldoende positief effect te sorteren. Halverwege het jaar liet Adecco een ebita- marge van 4,8% zien, wat betekent dat in de tweede jaarhelft een marge van minstens 6,1% moet worden gehaald. De autonome groei zal dan moeten uitkomen op zo’n 8%, vergeleken met slechts 4% over de eerste jaarhelft. Dat lijkt ons geen haalbare kaart. Reden voor ons om het advies te verlagen naar ‘houden’.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!