Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
image description
Advies Wubbe Bos, 21 aug 2015 15:00

Flinke groei voor Aalberts

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Aalberts verwacht voor de rest van 2015 verdere winstgroei. Met een k/w van 18 en een wpa voor 2015 van €1,70 is het aandeel, zeker gezien het groeipotentieel, niet duur en daarom herhalen wij het koopadvies.

Industrieel toeleverancier Aalberts Industries presenteert mede dankzij overnames goede cijfers over het eerste halfjaar. De halfjaaromzet van Aalberts, gespecialiseerd in industriële toepassingen van buizen en leidingen, steeg met 18%. Die groei is onder te verdelen in een valuta-effect van 4%, overnamen ter waarde van 12% en een organische groei van 2%. De toegevoegde waarde steeg zelfs met 20%. De operationele winst liep op met 16% en de winst per aandeel met 15%, geholpen door overnames in de divisies Climate Control en Industrial Services. De marges bij Industrial services zijn gedaald van 14,5 naar 12,6% omdat de integratie van Impreglon langer duurt dan aangenomen. De verwachting blijft echter dat de marges op termijn weer stijgen naar het bedrijfsgemiddelde als de integratie is voltooid. Daarnaast was er 11% groei in Building Installation, de belangrijkste divisie die goed is voor 47% van de omzet en winst. Industrial Control was de enige divisie die achter bleef met een omzetdaling van 12%. Deze daling werd veroorzaakt door de moeilijke marktomstandigheden voor de olie- en gassector, met name in Rusland. Het rendement op geïnvesteerd vermogen daalde licht van 14,0 naar 13,3%. De nettowinst bedroeg €80,8 mln en wordt voor €10,7mln gedrukt door verplichte afschrijving voor goodwill. Aalberts haalt maar liefst 70% van de omzet uit Europa en kan dus sterk profiteren van een verder herstel dicht bij huis. In China is Aalberts nauwelijks aanwezig, zodat het bedrijf dus ook niet geraakt wordt door de infrastructurele problemen in het land.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!