Updates

Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Opinie Beleggers Belangen, 22 jan 2013 16:33

Koopmoment KPN

0 0 Leestijd ongeveer

Komt het nog goed met het aandeel KPN of kun je er maar beter niets mee te maken hebben? Stelling van de maand: KPN nu kopen!

De koers van KPN daalde in 2012 met bijna 60%. De oorzaken waren een frequentieveiling waar KPN diep in de buidel voor moest tasten, de concurrentie die toenam waardoor de prijzen onder druk kwamen en mislukte onderhandelingen over de verkoop van het Duitse onderdeel EPlus. Een laatste probleem is de tariefregulering door de toezichtsautoriteiten, die de omzet en de rentabiliteit van KPN treft.

De gevolgen waren tegenvallende resultaten en het snijden in het dividend.  Het bedrijf maakte bekend het slotdividend van €0,23 over 2012 niet uit te keren en het dividend over 2013 van €0,35 per aandeel te beperken tot €0,03. De koers-winstverhouding op basis van de verwachte winst over 2012 is gedaald naar 4. 

Verkopen

KPN zal zeker niet failliet gaan, maar zolang geen uitweg uit de spriraal wordt gevonden, is er geen reden om aan te nemen dat de beurskoers een sprong omhoog zal maken. Daarom schreven wij in ons laatste advies: 'Door de zwakke balans en blijvende druk op de resultaten is een ratingverlaging aanstaande. De kans op een emissie is toegenomen. Wij zien daarom ondanks de lage waardering nog een duidelijk neerwaarts risico en handhaven ons verkoopadvies.'

Nee, kopen!

Maar nu het aandeel zo laag staat, is er natuurlijk ook een uistekend koopmoment, toch? Die vraag werd ook aan ons vaak gesteld en in de rubriek Stel een vraag beantwoord. De Mexicaanse telecomman Carlos Slim heeft 30% van de aandelen KPN in handen. Een slecht moment voor zijn aankoop? Wie wat meer geduld heeft en vertrouwt dat KPN er over enkele jaren bovenop kan komen, biedt de nog altijd lage prijs een gunstig koopmoment. En juist dankzij de dure aankoop van de 4G-licentie kan KPN de concurrentie aangaan. Winst op het aandeel kan natuurlijk ook geboekt worden als KPN toch overgenomen gaat worden. 

KPN, kopen of verkopen? We zijn benieuwd naar uw mening! Plaats uw reactie hieronder, of direct op het forum

 

 

De koers van KPN daalde in 2012 met bijna 60%. De oorzaken waren een frequentieveiling waar KPN diep in de buidel voor moest tasten, de concurrentie die toenam waardoor de prijzen onder druk kwamen en mislukte onderhandelingen over de verkoop van het Duitse onderdeel EPlus. Een laatste probleem is de tariefregulering door de toezichtsautoriteiten, die de omzet en de rentabiliteit van KPN treft.

De gevolgen waren tegenvallende resultaten en het snijden in het dividend.  Het bedrijf maakte bekend het slotdividend van €0,23 over 2012 niet uit te keren en het dividend over 2013 van €0,35 per aandeel te beperken tot €0,03. De koers-winstverhouding op basis van de verwachte winst over 2012 is gedaald naar 4. 

Verkopen

KPN zal zeker niet failliet gaan, maar zolang geen uitweg uit de spriraal wordt gevonden, is er geen reden om aan te nemen dat de beurskoers een sprong omhoog zal maken. Daarom schreven wij in ons laatste advies: 'Door de zwakke balans en blijvende druk op de resultaten is een ratingverlaging aanstaande. De kans op een emissie is toegenomen. Wij zien daarom ondanks de lage waardering nog een duidelijk neerwaarts risico en handhaven ons verkoopadvies.'

Nee, kopen!

Maar nu het aandeel zo laag staat, is er natuurlijk ook een uistekend koopmoment, toch? Die vraag werd ook aan ons vaak gesteld en in de rubriek Stel een vraag beantwoord. De Mexicaanse telecomman Carlos Slim heeft 30% van de aandelen KPN in handen. Een slecht moment voor zijn aankoop? Wie wat meer geduld heeft en vertrouwt dat KPN er over enkele jaren bovenop kan komen, biedt de nog altijd lage prijs een gunstig koopmoment. En juist dankzij de dure aankoop van de 4G-licentie kan KPN de concurrentie aangaan. Winst op het aandeel kan natuurlijk ook geboekt worden als KPN toch overgenomen gaat worden. 

KPN, kopen of verkopen? We zijn benieuwd naar uw mening! Plaats uw reactie hieronder, of direct op het forum