Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Tips Menno van Hoven, 4 apr 08:59

Redactietips Menno van Hoven: TeamViewer witte raaf

0 0 Leestijd ongeveer

Drie maanden geleden schreef ik op deze plek dat 2020 een jaar voor stockpickers zou worden. De hoge waarderingen voor veel aandelen met beurzen die rond hoogste koersen ooit noteerden, waren een duidelijk waarschuwingssignaal. Mijn zes tips waren dan ook een mix van achterblijvers, overnamekandidaten en nieuwkomers met potentieel.

Het beursjaar 2020 verloopt tot dusver totaal onverwacht door het coronavirus. Dat zie je ook één op één terug in de rendementen van mijn tips. Grote uitblinker is het Duitse TeamViewer, met een koerswinst van ruim 19%. Het Duitse bedrijf profiteert van de explosie aan thuiswerkers in de afgelopen weken. Daar staat echter een forse min tegenover voor het Franse hotelaandeel Accor, dat in grote problemen zit omdat de bezettingsgraad van hotels wereldwijd is ingestort. Ik handhaaf de onderstaande aandelen ook voor de komende drie maanden, in de verwachting van koersherstel.

TeamViewer (31 maart: €36,38)

Met een koerswinst van 12,0% in 2020 is het Duitse TeamViewer een zeldzame stijger op de beurs. Het aandeel werd getipt vanwege de sterke groeivooruitzichten in de komende jaren door de toenemende vraag van bedrijven om machines en computers op afstand te kunnen besturen. De coronacrisis legt TeamViewer geen windeieren: ook de redactie van Beleggers Belangen heeft inmiddels een betaald abonnement, waarmee alle redacteuren vanuit huis de Bloomberg-computer kunnen raadplegen die op de redactie staat. TeamViewer liet op 24 maart weten in het eerste kwartaal een omzetstijging van ten minste 60% te verwachten. Met een k/w van 50 is de waardering gezien de explosieve groei zeker niet overdreven.

Accoor (31 maart: €25,00)

Dividendportefeuille-aandeel Accor is een van de grootste slachtoffers van de coronacrisis. De situatie wordt zorgelijk als de coronapandemie niet snel onder controle is. Voorlopig is het stilzitten en afwachten met Accor.

SEB (31 maart: €113,50)

Dividendportefeuille-aandeel SEB doet het relatief goed, met -16,8%. De belangrijke Chinese markt komt weer op gang. Met een k/w van 13 en een dividendrendement van 2% is dit een koopje.

Elanco Animal Health (31 maart: $22,39)

Deze producent van dierengeneesmiddelen (-24,0%) werd getipt als overnamekandidaat. Dat geldt nog steeds. De vooruitzichten op lange termijn blijven prima. Kopen dus.

Nomad Foods (31 maart: $18,56)

Deze producent van diepvriesvoedsel (-17,0%) is een overnamekandidaat. Met een k/w van 13, een sterke cashflow en dito balans is ook dit een koopje.

3M (31 maart: $136,51)

3M (-22,6%) doet het vergeleken met sectorgenoten prima dit jaar. Het dividend is 4,3% en gaat elk jaar omhoog. Prachtig aandeel. Kopen!

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!