image description
Aandelen Nederland, Freek Tewes

USG People

USG-People-Logo_WMCUSG People (www.usgpeople.com) vindt zijn oorsprong in het in 1972 opgerichte uitzendbureau PBM Nederland B.V. Om een uitzendvergunning te krijgen, werd een collega-bureau overgenomen, waarna de organisatie verder ging als Unique Uitzendburo.

In 1989 werden Unique-vestigingen geopend in België, welke in 1994 met de Nederlandse activiteiten werden samengevoegd onder de naam Unique International B.V. Op 9 september 1997 werd Unique International beursgenoteerd door de overname van het al beursgenoteerde Goudsmit. De omzet bedroeg toen zo'n 629 mln gulden. Unique International veranderde in 2001 de naam in United Services Group N.V, waarna in 2002 uitzendorganisatie Start werd overgenomen.

In juni 2005 nam USG de Belgische branchegenoot Solvus Resource Group over, die met merken als Creyf's, Content en Starjob aanbieder was van human-resourcesdiensten en -oplossingen. Door de overname kwam de omzet ruim boven de €2 mrd uit. De nieuwe combinatie kreeg de naam USG People.

In de periode 2006-2008 vond een aantal (kleinere) overnames plaats, en in oktober 2009 werd het internationale merkenportfolio teruggebracht tot een tiental hoofdmerken. In 2012 werd de landenaansturing omgezet in een internationale merkenaansturing waarbij de organisatie werd ingedeeld in drie product-marktcombinaties: General Staffing, Specialist Staffing en Professional Solutions.

 

USG People

laatste advies

Koersverloop

Koersinformatie

Actueel
Huidige koersKoersdatum
Hoogste koersVolume
Laagste koersVorig slot
Verandering Datum vorig slot
Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel Hoe verging het de overnamekandidaten van 2016?
OpinieVincent van Roon, 13 dec 2016 11:40

Hoe verging het de overnamekandidaten van 2016?

Precies een jaar geleden gaven we een overzicht van de favoriete overnamekandidaten onder beleggers. Wat is er van de verwachte overnames terechtgekomen? Een terugblik.

0 0

Gerelateerde objecten

USG People

08-05-2015 €11,98