image description
Aandelen Nederland, Freek Tewes

USG People

USG-People-Logo_WMCUSG People (www.usgpeople.com) vindt zijn oorsprong in het in 1972 opgerichte uitzendbureau PBM Nederland B.V. Om een uitzendvergunning te krijgen, werd een collega-bureau overgenomen, waarna de organisatie verder ging als Unique Uitzendburo.

In 1989 werden Unique-vestigingen geopend in België, welke in 1994 met de Nederlandse activiteiten werden samengevoegd onder de naam Unique International B.V. Op 9 september 1997 werd Unique International beursgenoteerd door de overname van het al beursgenoteerde Goudsmit. De omzet bedroeg toen zo'n 629 mln gulden. Unique International veranderde in 2001 de naam in United Services Group N.V, waarna in 2002 uitzendorganisatie Start werd overgenomen.

In juni 2005 nam USG de Belgische branchegenoot Solvus Resource Group over, die met merken als Creyf's, Content en Starjob aanbieder was van human-resourcesdiensten en -oplossingen. Door de overname kwam de omzet ruim boven de €2 mrd uit. De nieuwe combinatie kreeg de naam USG People.

In de periode 2006-2008 vond een aantal (kleinere) overnames plaats, en in oktober 2009 werd het internationale merkenportfolio teruggebracht tot een tiental hoofdmerken. In 2012 werd de landenaansturing omgezet in een internationale merkenaansturing waarbij de organisatie werd ingedeeld in drie product-marktcombinaties: General Staffing, Specialist Staffing en Professional Solutions.

 

USG People

laatste advies

Koersverloop

Koersinformatie

Actueel
Huidige koersKoersdatum
Hoogste koersVolume
Laagste koersVorig slot
Verandering Datum vorig slot
Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel Winstweek voor AEX
OpinieFreek Tewes, 1 Jun 15:34

Winstweek voor AEX

De afgelopen vijf handelsdagen (tot en met dinsdag) is de AEX 1,4% gestegen. Vorige week woensdag wist de AEX een winst te boeken van 1,3% door de overeenstemming over nieuwe leningen aan Griekenland, dalende Amerikaanse olievoorraden en het opgelopen ondernemersvertrouwen in Duitsland.

0 0
Afbeelding bij artikel Portefeuille NL: USG People eruit, Ahold erin
OpinieFreek Tewes, 1 Jun 12:02

Portefeuille NL: USG People eruit, Ahold erin

Het rendement op de Nederlandse aandelenportefeuille groeit gestaag door. Gemeten vanaf begin dit jaar zijn de grootste stijgers Wolters Kluwer (15,7%), Randstad (10,6%) en ASML (8,3%). Grootste min is nog steeds Accell (-10,4%). Op 30 mei werd nabeurs bekend dat 94,85% van de aandelen USG People zijn aangeboden. Daarmee wordt het bod gestand gedaan.

0 0
Afbeelding bij artikel De 7 tips van Freek Tewes
OpinieFreek Tewes, 7 Apr 11:19

De 7 tips van Freek Tewes

Het eerste kwartaal heeft beleggers in Nederlandse aandelen niet veel opgeleverd, behalve veel beweeglijkheid. Het gemiddelde van mijn tips lag met 1,9% boven de AEX. De grootste min stond achter Aalberts (-4,1%), de enige achterblijver ten opzichte van de AEX. De best renderende tip was ASML (+8,2%). Nieuwkomer Sligro was een goede tweede met +5,8%.

0 0

Gerelateerde objecten

USG People

08-05-2015 €11,98