Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
image description
Aandelen Nederland, Peter Schutte

Deutsche Post

Deutsche PostDeutsche Post (www.dpdhl.com) is de opvolger van het Duitse staatspostbedrijf Deutsche Bundespost, dat in 1995 werd geprivatiseerd. In 2000 volgde de beursnotering.

Sinds de privatisering is het bedrijf fors gegroeid, zowel autonoom als via enkele grote overnames. In 2002 nam Deutsche Post het expressbedrijf DHL volledig over. In 2003 volgde de overname van het Amerikaanse Airborne Express, dat met DHL werd samengevoegd. In 2005 werd de Britse logistieke vervoerder Exel ingelijfd.

Het concern onderscheidt een viertal activiteiten, te weten Post-e-commerce-Parcels (PeP) en de DHL-onderdelen Express, Vracht en Supply Chain (logistieke dienstverlening). De omzet is redelijk gelijkmatig verdeeld over deze vier onderdelen. Veruit de grootste winstmaker is DHL, waarvan de ebit-marges tweemaal zo hoog zijn als die van het PeP onderdeel.

Deutsche Post DHL profiteert sterk van de opkomst van e-commerce, maar moet ook flink investeren in het lucht- en wegennetwerk om zijn leidende positie te kunnen handhaven. Het concern bewandelt een langjarig strategisch pad met concrete financiële doelstellingen voor 2020. 2015 wordt daarin als een overgangsjaar beschouwd, met hoge eenmalige kosten voor onder meer de implementatie van een IT-project bij het internationale vrachtvervoer. Over de jaren 2013-2020 streeft het bedrijf naar een jaarlijks gemiddelde operationele winstgroei (ebit) van meer dan 8%. Voor DHL ligt het streefcijfer op een jaarlijkse ebit-groei van 10%.

Van het totaal uitstaande aandelenkapitaal is 21% in handen van de KfW Bankengruppe. Slechts 13,4% van de stukken is in handen van particuliere beleggers, de rest zit bij instituten. Het aandeel levert al jaren een solide dividendrendement van 3-4%.

DeutschePost

Koersverloop

Koersinformatie

Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel Hoge groei Amazon betekent hoge prijs
AdviesHildo Laman, 24 sep 14:37

Hoge groei Amazon betekent hoge prijs

Amazon is een van de best presterende aandelen in 2018. Het aandeel is meer dan 50% gestegen sinds 1 januari, en het bedrijf was even meer waard dan $1 bln. Het succes van Amazon is bekend: een snel groeiend e-commerce bedrijf dat ook allerlei andere diensten aanbiedt, zoals web-services.

0 0
Afbeelding bij artikel BP onderscheidt zich van concurrenten
AdviesHein Praats, 19 sep 10:58

BP onderscheidt zich van concurrenten

De opgelopen olieprijs dient als goede steun voor bedrijven in de olie- en gasindustrie. Uit het rijtje buitenlandse oliegiganten BP, Exxon Mobil en Total, springt BP er positief uit. Reden voor een adviesverhoging.

0 0