Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
image description
Aandelen Nederland , Michiel Pekelharing

BASF

BASFHet Duitse BASF is het grootste chemiebedrijf ter wereld. De geschiedenis van het concern voert terug naar de oprichting, in 1865, van een fabriek die zuren en soda produceerde die gebruikt werden voor de productie van kleurstoffen. Tegenwoordig bestaat het concern uit 14 divisies binnen vijf hoofdgroepen. Naast de traditionele chemiedivisie (Chemicals) zijn dat afdelingen die zich richten op het winnen en verwerken van olie en aardgas (Oil & Gas), op de productie van kleurstoffen en ingrediënten voor onder meer medicijnen en cosmetische producten (Performance Products) en plastic en gespecialiseerde chemicaliën voor met name de bouw- en autosector. De agrarische divisie (Agricultural Solutions) die producten maakt voor gewasbescherming is qua omzet duidelijk het kleinst, maar de operationele marge ligt relatief hoog.

Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld om de omzet op te schroeven van €74,3 mrd in 2014 naar €110 mrd in 2020. In dezelfde periode zou de ebitda moeten verdubbelen naar €22 mrd. De groei moet voor een groot deel worden aangewakkerd via de ontwikkeling van nieuwe oplossingen.

Bij innovatie richt BASF zich voornamelijk op drie gebieden: grondstoffen en klimaat, voeding en kwaliteit van leven. Geografisch zet het bedrijf in op groei in opkomende markten, waar ongeveer een derde van de omzet wordt geboekt. Naast een hoofdnotering aan de beurs van Frankfurt staat BASF ook genoteerd aan de beurzen van Londen en Zürich.

 

BASF

laatste advies

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel BASF houdt alles bij elkaar
AdviesMichiel Pekelharing, 4 jul 10:17

BASF houdt alles bij elkaar

Het Duitse chemieconcern BASF kiest er in tegenstelling tot sectorgenoten niet op om de chemieactiviteiten op te knippen. Het ontbreken van transactiefantasie, speelde het aandeel parten.

0 0
Afbeelding bij artikel Komt het nog goed met de consumententak van Bayer?
AdviesJeroen Boogaard, 7 mei 15:39

Komt het nog goed met de consumententak van Bayer?

Hoewel de sterkere euro Bayer dit jaar meer pijn doet dan voorzien, werd de winstverwachting tegen constante wisselkoersen herhaald. Zorgenkind blijft de consumentendivisie, die nog geen antwoord heeft op de toenemende concurrentie.

0 0
Afbeelding bij artikel BASF vast in ruime bandbreedte
Technische AnalyseHarry Geels, 6 apr 13:41

BASF vast in ruime bandbreedte

BASF heeft al sinds de zomer van vorig jaar een houdadvies en we hebben vooralsnog geen indicaties voor een herziening. Aanleiding voor het houdadvies was de val uit het stijgend trendkanaal.

0 0