Pessimisme over Europa onterecht
Er zijn volgens Fidelity genoeg redenen om pessimistisch te zijn over Europa. Denk aan buitensporige staatsschulden, lage productiviteit, verzwakking van de demografie en geopolitieke onzekerheid. De vermogensbeheerder stelt dat het wel en wee van Europese beursgenoteerde bedrijven echter niet bepaald wordt door het macro-economische beeld in de regio zelf.
Twee derde van de inkomsten van bedrijven uit Europa komt van buiten de regio. De vermogensbeheerder denkt dat Europese aandelen de achterstand ten opzichte van hun Amerikaanse tegenhangers gaan inhalen.
Sterke balansen genieten de voorkeur in Europa
Fidelity geeft de voorkeur aan bedrijven met sterke balansen, prijszettingsvermogen en een sterke concurrentiepositie. De analisten houden nauwlettend technologische ontwikkelingen en dan met name software in de gaten.
Lees ook Aandelenindices zijn vaak topzwaar
Vooral bedrijven die veel cash genereren en profiteren van trends zoals de voortdurende migratie van bedrijven naar de cloud vinden zij interessant. Fidelity houdt bijvoorbeeld ASML in zijn portefeuille. Hoewel de analisten de recente prestaties zwak vonden, houden zij vertrouwen dat toonaangevende halfgeleiderproducten in de komende vijf jaar blijven groeien in Europa.
Bedrijven op consumentenmarkt
Fidelity is ook overwogen in bedrijven die actief zijn in de consumentenmarkt. Hoewel de sector te kampen heeft gehad met dalende verkopen als gevolg van de vastgoedcrisis in China, verwacht de vermogensbeheerder niet dat deze markt voor onbepaalde tijd uitdagend blijft. Fidelity is onder meer te spreken over Hermès en L’Oréal, die beide een lange geschiedenis van dividendgroei kennen.
Fidelity blijft onderwogen in de industriële sector, vooral omdat veel bedrijven zich op de piek van hun winstgevendheid lijken te bevinden en het risico van een cyclusdaling aanwezig is.