Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

First Solar | Panelenproducent nóg harder naar de zon

0 0 Leestijd ongeveer

Terecht ging vorige week veel aandacht uit naar de kwartaalcijfers en de daaropvolgende koersstijging van Nvidia. Toch was deze AI-gigant aan het einde van de week niet de grootste stijger binnen de S&P500.

De uitblinker was met +40,1% First Solar, dat daarmee Moderna (+25,4%), Deckers Outdoor (+16,2%) en Nvidia (+15,1%) achter zicht liet. De zonnepanelenproducent sloot de week af op de hoogste stand in meer dan 15 jaar en nadert het koersrecord uit 2008.


De koersexplosie van vorige week volgde op de koersdoelverhogingen door de analisten van UBS ($270), Piper Sandler ($219) en JPMorgan Chase ($262). Deze analisten wijzen op de verwachte enorme toename van de elektriciteitsvraag door de bouw van nieuwe datacentra wereldwijd als gevolg van de AI-boom. Als globale speler zou First Solar in een goede positie zijn om daarvan te profiteren.

Vorig voorjaar explodeerde de koers van First Solar ook al na een positief rapport van UBS, waarvan de analisten meenden dat het bedrijf als geen ander zal profiteren van de Inflation Reduction Act. In  een zeer competitieve zonne-energiemarkt zakte het aandeel vervolgens weer ver terug, maar feit is nu dat investeren in zonnepanelen wordt gezien als een manier om de AI-hype te bespelen.

Advies aandeel First Solar is ‘neutraal’

Van de 38 analisten die het aandeel wereldwijd volgen, gaven er begin deze week 32 een koop- en zes een houdadvies. Beleggers Belangen adviseert neutraal op First Solar.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.