Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Gen Digital | Nieuw portefeuilleaandeel maakt flitsende start

0 0 Leestijd ongeveer

De laatste nieuwe positie in onze Duurzame Portefeuille, Gen Digital, kent een flitsende start. Na imponerende cijfers over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar bedroeg het rendement met slotkoersen van afgelopen maandag al +16,3%.

Portefeuillebeheerder Loege Schilder nam de wereldleider op het gebied van internetbeveiliging voor consumenten met slotkoersen van 15 april op in onze per 1 januari gestarte jongste voorbeeldportefeuille.

Gen Digital meldde op 9 mei een kwartaalomzet van $967 mln (+ 2%) en een wpa van $0,53 (+15%), in beide gevallen veel hoger dan analisten van tevoren hadden ingeschat. Het bedrijf sloot het fiscale jaar 2024 af met een recordomzet van $3,8 mrd (+14%) en een wpa van $1,96 (+8%). Voor het boekjaar 2025 gaat Gen Digital uit van een omzet tussen de $3890 mln en $3930 mln en van een wpa tussen de $2,17 en $2,23.

Afkomstig van oplossingen

Gen Digital biedt uitgebreide cyberveiligheidsdekking en een abonnementsservice die pc’s, Macs en mobiele apparaten beschermen tegen malware, virussen, adware, ransomware en andere online bedreigingen. Het bedrijf is actief met de merknamen Norton, Avast, Avira, AVG, LifeLock en Ccleaner. Circa 60% van de omzet is afkomstig van oplossingen voor consumentenbeveiliging en antivirusbescherming. Oplossingen voor identiteits- en informatiebescherming dragen zorg voor de overige 40% omzet. Ondanks de forse koersstijging in  korte tijd blijft Gen Digital in onze ogen koopwaardig.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.