Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Cracker Barrel | Amerikaanse restaurantketen krijgt klappen na forse dividendverlaging

0 0 Leestijd ongeveer

De mededeling dat het Amerikaanse Cracker Barrel het dividend verlaagt, werd ontvangen met een koersklap van 14,5% tot $49, waarmee het verlies in 2024 op 36,5% uitkomt.

Een dividendverlaging komt nooit helemaal uit de lucht vallen en gaat vaak samen met een reeds flink gedaalde beurskoers en een daarmee samengaand zeer hoog dividendrendement. Het is dan vaak wachten op het bericht dat het dividend fors wordt verlaagd of zelfs helemaal geschrapt.

Na de recente voorbeelden van onder meer Walgreens, VF Corp en Leggett & Platt was het ditmaal de restaurantketen Cracker Barrel Old Country Stores die beleggers teleurstelde met een ruim 80% lager dividend.

Kwartje

In plaats van $1,30 per kwartaal, ontvangen aandeelhouders vanaf nu slechts $0,25. Ook hier hing de verlaging al een tijd in de lucht; het dividend was sinds 2019 niet meer verhoogd en de beurskoers daalt nu al zes jaar(!) op rij. Vorige week werd de laagste koers in 12 jaar tijd aangetikt.

Krap drie jaar geleden betaalden beleggers nog ruim $175 voor één aandeel Cracker Barrel. Het bedrijf staat bekend om zijn karakteristiek ingerichte full service-restaurants met typisch Amerikaanse gerechten en bij elke vestiging een winkeltje waarin souvenirs worden verkocht.

Zwaar weer

Cracker Barrel, dat het van de oudere generatie klanten moet hebben, zit in zwaar weer door teruglopende bezoekersaantallen als gevolg door de hoge inflatie in combinatie met stijgende kosten. Het plan om meer jongeren te trekken komt (nog) niet van de grond.

Cracker Barrel verlaagde de prognose voor 2024 en komt met een strategisch transformatieplan gericht op terugkeer naar groei. Punten zijn onder meer een nieuw menu, de ombouw van restaurants en investeringen in technologie, mede om een jonger publiek binnen te halen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.