Updates

Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Tips Menno van Hoven, 2 apr 16:33

Redactietips Menno van Hoven | Twee nieuwkomers voor de rest van 2024

0 0 Leestijd ongeveer

De eind vorig jaar door mij onder de titel ‘Bekende achterblijvers voor 2024’ getipte aandelen kennen een gemiddeld genomen magere start, met iets meer dan 3% rendement na drie maanden.

Typerend is dat het meest offensieve aandeel van de vijf tips, RVRC Holding, ook de sterkste performance laat zien (17% koerswinst) hoewel de zwakke Zweedse kroon wel weer een stukje van deze winst afsnoept. Ook het Duitse Merck en farmaceut Bristol-Myers laten een plus zien, terwijl het derde Dividendportefeuilleaandeel AGCO in lijn met de hele agrisector nog steeds niet van zijn plaats wil komen. Het Franse luxebedrijf Kering tot slot kende een prima start, maar werd keihard op zijn plaats gezet na de zwakke laatste cijfers.

Ik houd vertrouwen in alle aandelen, die natuurlijk vooral voor de lange termijn interessant zijn. Ook kom ik met twee nieuwe namen die eerder al wel eens voorbij gekomen zijn als tip of in de podcast.

Achterblijvers 2024


Voor de volledigheid: koersbewegingen zijn op de korte termijn onvoorspelbaar en dat geldt ook voor de zeven onderstaande aandelen, die ik alleen voor de zeer lange termijn koopwaardig blijf vinden. Mijn advies is vooral om nog veel breder te kijken, bijvoorbeeld naar de Dividendportefeuille die het dit jaar gemiddeld een stuk beter doet dan deze ‘tips voor 2024’. Juist door de bredere speiding met 47 aandelen compenseer je een paar dalers ruimschoots met een veel groter aantal flinke winnaars.

Zo tipte ik vorig jaar drie aandelen die het uitstekend deden met +23%, dankzij één grote uitblinker (Owens Corning). Dit jaar is er géén uitblinker en bovendien één flinke daler: Kering. Met andere woorden: hoe minder aandelen, hoe groter de uitslag, zowel omhoog als omlaag.

Kering (29 maart: €366,60)

Het Franse bedrijf achter Gucci stelde zwaar teleur met de waarschuwing dat de omzet in het eerste kwartaal met 10% zal dalen door met name een zwakke vraag uit Azië. Met een sterke balans, cashflow en stabiel en hoog dividend van 3,8% blijft het aandeel koopwaardig. Kwestie van (nog meer) geduld hebben.

Bristol-Myers (29 maart: $53,26)

De farmaceut deed per saldo weinig en blijft erg laag gewaardeerd met een hoog en groeiend dividend.

RVRC Holding (29 maart: SEK69,35)

Deze Zweedse outdoor-nichespeler blijft hard aan de weg timmeren met innovatieve en relatief scherp geprijsde producten. Vergeleken met sectorgenoten doet de beurskoers, die inmiddels weer boven SEK70 staat, het ronduit voortreffelijk. Het zou mij niet verbazen als RVRC uiteindelijk gewoon weer de recordniveaus van kort na de beursgang in juni 2021 opzoekt. Het advies blijft dan ook ‘kopen’.

Merck Kgaa (29 maart: €160,20)

Ondanks een ietwat teleurstellend dividend van €2,20 (onveranderd) blijft het Duitse Merck voor mij één van de mooiste en onterecht te laag gewaardeerde Dividendportefeuilleaandelen.

AGCO (29 maart: $123,02)

Ook tractormaker AGCO komt maar niet van zijn plaats ondanks de extreem lage waardering en de zeer royale beloning van aandeelhouders. Misschien kan het volgende speciale dividend in april de koers weer een zetje omhoog geven?

Nieuwe tips


Volution (29 maart: 427p)

Nieuw is de Britse ventilatiespecialst Volution Group die ik eind februari tipte. Sterke vooruitzichten, dividendgroei, waardering en sterke balans staan hier (nog steeds) centraal.

Nibe Industrier (29 maart: SEK51,66)

Ook nieuw is het Zweedse Nibe Industrier, dat wat mij betreft met een koers van SEK50 nu echt te hard is weggezakt. De producent van warmtepompen en boilers (vergelijkbaar met A.O. Smith) zit in zwaar weer door vraaguitval en hoge voorraadniveaus als gevolg van de zwakke (woning) bouwmarkt in met name Zweden. Op lange termijn zijn de vooruitzichten echter nog altijd prima en overnamemachine Nibe wordt voor het eerst in jaren weer relatief aantrekkelijk gewaardeerd.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ