Updates

Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Tips Karel Mercx, 2 apr 10:43

Redactietips Karel Mercx | Prima eerste kwartaal

0 0 Leestijd ongeveer

Voor 2024 mik ik op liquiditeit: de Amerikaanse verkiezingen stimuleren doorgaans een toename van overheidsuitgaven in de financiële markten, ter ondersteuning van de herverkiezingskansen van de zittende president. Tot dusver gaat het goed.

Bovendien anticipeert de Fed op renteverlagingen in 2024. Mogelijk komt er zelfs een verlaging, terwijl de S&P500 op een recordhoogte staat, een scenario dat eerder alleen in 1998 voorkwam en leidde tot een uitzonderlijk beursjaar in 1999. Daarom richt mijn portefeuille zich op beleggingen die profiteren van hoge liquiditeit, zoals cryptovaluta’s en edelmetalen.

Met een rendement van +31,3% in het eerste kwartaal, terwijl de benchmark de MSCI World Index op een totaalrendement van 9,0% blijft steken, ben ik tevreden. Sinds de start van mijn portefeuille op 1 oktober 2015, gebaseerd op mijn redactietips, bedraagt het rendement 288,7%, tegenover 173,5% voor de MSCI World inclusief dividend.

VanEck’s Bitcoin ETN (29 maart: €35,43)

Ondanks de groeiende diversiteit in crypto-toepassingen, blijft bitcoin de kernvaluta in het digitale domein. De VanEck’s Bitcoin ETN (ISIN: DE000A28M8D0) heeft een rendement van 68,6% opgeleverd. Met de verwachte instroom van Amerikaanse ETF’s in de nabije toekomst anticipeer ik op nog hogere koersen.

VanEck’s Ethereum ETN (29 maart: €19,70)

De dynamiek tussen bitcoin en ethereum lijkt op die tussen large- en midcap-aandelen: ethereum (als midcap) heeft een grotere volatiliteit, met meer winst tijdens bullmarkten en grotere verliezen tijdens berenmarkten. Dit idee bespeel ik via VanEck’s Ethereum ETN (DE000A3GPSP7), die in het eerste kwartaal een rendement van 54,1% behaalde.

VanEck’s Solana ETN (29 maart: €9,40)

Solana staat net als ethereum bekend om zijn ‘smart contracts’, maar voert deze uit op een geavanceerder niveau. Echter: de kleinere gemeenschap van solana vergeleken met die van ethereum leidt tot minder stabiliteit. Solana lijkt dan ook op een smallcap, met bijbehorende risico’s en kansen. VanEck’s Solana ETN (DE000A3GSUD3) is mijn meest succesvolle tip, met een stijging van 81,0%.

VanEck Vectors Gold Miners ETF (29 maart: $35,12)

De aanvang van de laatste drie bullmarkten voor goudmijnaandelen viel samen met de periode tussen de laatste renteverhoging van de Fed en de eerste renteverlaging. Gezien deze historische trend, verwacht ik voor deze ETF (IE00BQQP9F84) een verbetering ten opzichte van de magere 4,5 % in het eerste kwartaal.

Wheaton Precious Metals (29 maart: $47,13)

Wheaton Precious Metals is met 7% een van de zwaarst wegende fondsen in de VanEck Vectors Gold Miners ETF. Wheaton is een van de veiligste goudmijnaandelen. Het koopt immers voor een vaste prijs zilver en goud in van mijnbouwbedrijven die deze edelmetalen als restproduct naar boven halen en verkoopt dat voor een variabele prijs weer door.

First Majestic (29 maart: $5,88)

Het plotselinge sluiten van een grote mijn in 2023 heeft het vertrouwen in First Majestic aangetast. Toch behoud ik enige hoop, aangezien een bullmarkt in edelmetalen mogelijk een positieve wending kan geven aan de situatie.

Unilever (29 maart: €46,52)

In vergelijking met Nestlé wordt Unilever nog steeds gezien als het minder aantrekkelijke bedrijf. Met een verhouding van de vrije kasstroom (wat overblijft na aftrek van kosten, uitgaven en investeringen) tot de beurswaarde van 6,5%, is de waardering echter aantrekkelijk genoeg om een toekomstige koersstijging af te wachten.

iShares USD Treasury Bond 20+ Yr ETF (29 maart: $4,61)

Deze positie is gunstig bij een recessie in de VS, aangezien recessies over het algemeen deflatoir zijn en leiden tot lagere rentetarieven. De significant negatieve yield curve wijst erop dat de recessie voor de huidige economische cyclus nog moet plaatsvinden.

De auteur heeft een positie in bitcoin, ethereum, solana en de goudmijnaandelenindex. 

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ