Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 22 feb 13:33

Arcadis | Orders stromen binnen bij ingenieursbureau

0 0 Leestijd ongeveer

Arcadis kijkt terug op een recordkwartaal en er zit nog meer in het vat. De vraag is zo sterk dat het bedrijf de krenten uit de pap kan vissen.

Advies- en ingenieursbureau Arcadis wist opnieuw sterke cijfers voor te leggen. In het vierde kwartaal steeg het aangepaste bedrijfsresultaat voor amortisatie van goodwill met 25% naar €107 mln. Dat was beter dan de analistenverwachting van €102 mln. Op een omzet van €941 mln leverde dit een recordmarge op van 11,4%. De autonome omzetgroei zakte terug naar 6,5%, waar de analistenconsensus rekende op 7,6%. Dit is uiteraard nog altijd een bijzonder fraai groeitempo, zeker gezien de lastige vergelijkingsbasis.

Over geheel 2023 boekte Arcadis een omzet van €3,8 mrd, een plus van 25%. De autonome omzetstijging lag op 9,0%. De ebita-marge verbeterde van 9,8 naar 10,4%, conform de doelstelling van ruim 10%. De nettowinst bedroeg €160 mln, tegen €132 mln het jaar daarvoor. Per aandeel steeg de winst met 11% naar €2,51 en Arcadis schroeft het dividend op met 15% naar €0,85.

Het bedrijf profiteert vooral van een sterke vraag naar zijn diensten in de milieu- en inframarkten. De groei in de gebouwenmarkt was een stuk zwakker, terwijl de marges gelijk bleven. Ondanks een selectief aannamebeleid kon Arcadis in het vierde kwartaal veel nieuwe orders binnenslepen. Op eigen kracht steeg het orderboek vorig jaar met 4%.

Advies aandeel Arcadis op ‘kopen’

Arcadis geeft geen concrete outlook maar spreekt van sterke marktomstandigheden en een orderboek van hoge kwaliteit. Dit geeft vertrouwen in de nieuwe financiële doelen voor de periode 2024-2026: een ebita-marge van 12,5% en een jaarlijkse autonome omzetgroei van 5-9%. Dankzij de sterke vraag kan Arcadis zich richten op projecten met bovengemiddelde winstmarges, waardoor de margedoelstelling mogelijk sneller dan verwacht wordt gehaald. Op nog geen 16 keer de verwachte winst voor 2025 blijft het aandeel Arcadis koopwaardig.

De auteur heeft een positie in Arcadis.

 

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ