Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen

UBS | AI wordt hét beleggingsthema

0 0 Leestijd ongeveer

UBS denkt dat de omzet in de AI-sector gaat vervijftienvoudigen.

Artificial intelligence (AI) maakte het afgelopen jaar een ongekende opmars door, niet in de laatste plaats dankzij de lancering van ChatGPT door OpenAI. ChatGPT is gebaseerd op een taalmodel dat vragen kan beantwoorden. De applicatie werd in november 2022 gelanceerd en had binnen twee maanden al honderd miljoen actieve gebruikers.

Het succes leidde ertoe dat ook andere bedrijven zich meer zijn gaan focussen op AI en UBS denkt dat kunstmatige intelligentie aan de vooravond staat van een exponentiële groei. Waar de omzet van de AI-sector in 2022 nog $18 mrd bedroeg, rekent UBS erop dat die in 2027 is toegenomen tot $420 mrd. De Zwitsers verwachten daarbij dat een vroege implementatie van duidelijke regels voor AI gunstiger zal zijn dan late groeibeperkingen.

Groeiende omzet

UBS voorziet dat door de stijgende vraag naar AI-software vooral de omzet van applicaties sterk zal groeien. Daarnaast zullen volgens de zakenbank toenemende de uitgaven aan de technologische infrastructuur naar verwachting het meerjarige momentum voor de industrie ondersteunen. Dit zal ertoe leiden dat AI waarschijnlijk tot een van de snelst groeiende en grootste segmenten binnen de technologiesector zal behoren.

UBS verwacht dat producenten van computerchips en grafische kaarten die worden gebruikt om kunstmatige intelligentie te trainen het meeste gaan profiteren en dat de inkomsten in dit segment stijgen van $15,8 mrd in 2022 naar $165 mrd in 2027.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.