Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 10 nov 2023 14:50

CTP | Vastgoedfonds groeit tegen de klippen op

0 0 Leestijd ongeveer

Logistiek vastgoedontwikkelaar Central Trade Park (CTP) blijft profiteren van een sterke gebruikersmarkt en herhaalt zijn winstverwachting voor heel het jaar.

Over de eerste negen maanden stegen de netto huuropbrengsten van CTP met 22,6% naar €402,3 mln, vooral gedreven door de oplevering van nieuwe projecten. Op vergelijkbare basis gingen de huren met 7,5% omhoog, dankzij de indexatie en hogere huren op nieuwe contracten. De goede autonome huurstijging onderstreept de kwaliteit van de gebruikersmarkten, net als de stabiele bezettingsgraad van 93%.

Het directe beleggingsresultaat steeg met 22,7% naar €238.4 mln, wat overeenkomt met €0,54 per aandeel (+18,6%). De impact van de hogere rentes blijft vooralsnog beperkt, omdat CTP de rente op nagenoeg al zijn schulden volledig heeft vastgezet. Ook de gemiddelde looptijd van de schulden blijft met 5,2 jaar relatief lang. Zodoende namen de rentelasten met slechts 12% toe.

CTP herhaalt de outlook voor heel het jaar van een direct beleggingsresultaat per aandeel van €0,72 (+18%). In 2024 verwacht het een verdere winsttoename van 11-14% naar €0,80 tot €0,82 per aandeel. Het dividend kan volgens mij dienovereenkomstig toenemen en volgend jaar uitkomen op circa €0,60 per aandeel. CTP ligt op koers om zijn ambitieuze groeiplan van een portefeuille van 20 miljoen vierkante meter voor eind 2030 te realiseren, bijna een verdubbeling vergeleken met de huidige omvang.

Advies aandeel CTP op ‘kopen’

De nieuwe magazijnen en distributieruimtes worden snel voorverhuurd en dat levert in de laatste bouwfase een positieve herwaardering op. Dankzij hogere waarderingen is de intrinsieke waarde per aandeel dit jaar met 10,6% gestegen naar €15,28. De huidige koers ligt daar 6,5% onder en geeft een dividendrendement van 3,7%. Het aandeel blijft daarmee aantrekkelijk gewaardeerd, gegeven de gunstige groeivooruitzichten. De vraag naar logistiek vastgoed kan in een recessie terugvallen, maar structurele trends als nearshoring en e-commerce ondersteunen de markt op de lange termijn. Het advies voor het aandeel CTP blijft ‘kopen’.

Eerste negen maanden
in mln. € 2023 2022
Netto huuropbrengsten 402,3 328,2
Direct beleggingsresultaat 238,4 194,3
Wpa 0,54 0,45

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ