Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Actueel advies

Analisten Christian Slagter-Koster, 22 okt 2023 09:00

ING | Volkswagen aantrekkelijk gewaardeerd

0 0 Leestijd ongeveer

ING vindt de waardering van Volkswagen erg laag. De autofabrikant is goed vertegenwoordigd in groeimarkten.

Volkswagen Group (koers 13 oktober: €107,74) maakte recent bekend dat het over de eerste negen maanden van dit jaar 531.500 elektrische auto’s heeft afgeleverd, wat op jaarbasis een toename betekende van 45%. Het aandeel EV’s op de totale verkoop bedraagt nu 7,9% tegen 6,1% vorig jaar. Begin dit jaar voerde Volkswagen zijn investeringen in EV’s nog op. De Duitse autofabrikant verwacht dit jaar 9-9,5 miljoen auto’s af te leveren, wat moet leiden tot een omzetgroei van 10 tot 15% en een operationele marge tussen 7,5 en 8,5%.

Een van de kwaliteiten van de Volkswagen Group is volgens ING Investment Office dat het bedrijf in vrijwel iedere prijsklasse een sterke productlijn heeft en schaalvoordelen benut, door platforms en componenten tussen zowel merken als modellen te delen. Verder wijst ING erop dat Volkswagen wereldwijd sterk aanwezig is en een grote blootstelling heeft aan groeimarkten zoals China.

Tegelijkertijd vormen de Chinezen volgens ING een van de grootste risico’s voor het bedrijf. Een groeiende groep Chinese autofabrikanten kan tegen lagen kosten produceren en wordt financieel gesteund door de eigen overheid, wat ertoe kan leiden dat op korte termijn de omzetgroei van Volkswagen vertraagt. Daarnaast heeft de reputatie van Volkswagen door het dieselschandaal een flinke deuk opgelopen.

ING vindt de waardering van Volkswagen heel laag. Op de huidige koers wordt het aandeel verhandeld tegen ongeveer 4 keer de getaxeerde winst voor het lopende jaar. De Duitse tegenstrevers Mercedes-Benz en BMW noteren op k/w’s van respectievelijk 4,8 en 5,7. EV-marktleider Tesla staat momenteel op een k/w van 73,5. Het dividendrendement op het aandeel Volkswagen bedraagt 8,1% en is daarmee iets hoger dan het sectorgemiddelde.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.