Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Tips Johan Brinkman, 4 okt 2023 15:40

Redactietips Johan | ‘Gokje’ blijft zorgenkind

0 0 Leestijd ongeveer

Na een onrustig derde kwartaal renderen twee van mijn vijf tips over 2023 meer dan uitstekend, waren er twee tips licht verliesgevend en blijft alleen Galapagos een zorgenkindje.

Waar het tweede kwartaal werd gekleurd door de AI-hype, daar stonden de afgelopen drie maanden toch weer in het teken van de terugkerende renteangst. Mijn vijf tips hadden daarvan echter betrekkelijk weinig last; het forse koersverlies van Galapagos werd vooral veroorzaakt door de tegenvallende vooruitzichten van reumamedicijn Jyseleca. Van Lanschot en Arcadis rendeerden zoals verwacht, met SBM Offshore en Consolidated Edison kan het nog alle kanten op.

Nog steeds zie ik geen reden deze tips te wisselen, omdat mijn uitgangspunten niet wezenlijk zijn veranderd ten opzichte van begin dit jaar. Opnieuw ga ik er vanuit dat de centrale banken hun rentes hoog zullen houden en de economische groei in Europa en de VS laag zal blijven of tot stilstand zal komen. Ik blijf dus zoveel mogelijk op zeker spelen door meer dan voorheen oog te hebben voor het dividend en – vooral – door spreiding.

Arcadis

Na een paar slappe maanden won de koers van het ingenieursbureau de afgelopen maanden weer duidelijk aan kracht. Het bedrijf meldde bij de cijferpresentatie over het tweede kwartaal dan ook een aanhoudend sterke vraag naar zijn diensten. Dat geeft in onze ogen ruimte om de winstmarges verder te verhogen en de schulden versneld af te bouwen. Onze sectorfavoriet is ook een van de sterkhouders in onze Nederlandse voorbeeldportefeuille.

Consolidated Edison

Het koersverloop van een van de Amerikaanse aandelen uit onze succesvolle Hoogdividendportefeuille staat al geheel 2023 onder druk zonder dat dit tot al te grote verliezen lijdt overigens. Het nutsbedrijf keerde ook in het derde kwartaal keurig $0,81 per aandeel dividend uit en zal dit ook in het vierde kwartaal blijven doen. Ik verwacht van dit aandeel geen bokkensprongen, maar ga ervan uit dat deze investering zich in de loop der jaren gaat uitbetalen.

Galapagos

Zoals aangegeven is Galapagos mijn zorgenkindje. Het forse koersverlies van het biotechbedrijf dit jaar werd vooral veroorzaakt door de tegenvallende vooruitzichten van reumamedicijn Jyseleca. Toch houd ik vast aan dit enige ‘gokje’ tussen mijn vijf tips. Als er een doorbraak komt ontvang ik de jackpot, anders blijf ik tegen een aanvaardbaar koersverlies aankijken en zijn er volgend jaar nieuwe kansen. Het bedrijf keert geen dividend uit.

SBM Offshore

De koersontwikkeling van SBM Offshore bleef ook in het derde kwartaal licht teleurstellen. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers bleek echter dat de maritiem dienstverlener ondanks de aanhoudende kosteninflatie de winstverwachting voor dit jaar handhaaft. De onderneming bleef ook positief over de marktvooruitzichten. Ik maak me geen zorgen over onze favoriet in de oliesector die bovendien zou moeten kunnen profiteren van de alsmaar stijgende olieprijs.

Bekijk hier de andere redactietips

Van Lanschot Kempen

De vermogensbeheerbank kreeg na de cijferpresentatie over het tweede kwartaal een flinke koersklap te verwerken, maar misschien waren beleggers tot eind augustus wel te enthousiast over een van onze favoriete Nederlandse financiële instellingen. Het totaalrendement over dit jaar is nog steeds zeer positief en de vooruitzichten zijn volgens ons uitstekend. Van Lanschot wil dit jaar nog een extra kapitaaluitkering van €2,00 doen.

Ik beleg privé in alle genoemde aandelen en sluit mijn posities zodra ze 25% onder de slotkoers van 29 september zijn gezakt.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €32,25 per kwartaal. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!