Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen

Actueel advies

Analisten Christian Slagter-Koster, 16 sep 2023 09:00

Morgan Stanley | Steekt Tesla Nvidia naar de kroon?

0 0 Leestijd ongeveer

Morgan Stanley plakt van alle analisten een van de hoogste koersdoelen op Tesla.

Tesla (koers 12 september: $273,64) onthulde in 2021 ‘Dojo’, een computerchip die door het bedrijf zelf ontwikkeld is om modellen voor Tesla’s zelfrijdende technologie sneller te trainen. De chip is in augustus officieel in productie gegaan en Morgan Stanley kijkt uit naar de volgende versie van Tesla’s Autopilot. Wat Dojo volgens Morgan Stanley uniek maakt is dat Tesla zijn modellen kan trainen met zowel gesimuleerde als echte data.

Van alle Tesla’s die rondrijden worden videobeelden vastgelegd en verwerkt, wat essentieel is om auto’s zelfstandig te leren omgaan met normale maar ook eenmalige bijzondere omstandigheden. Morgan Stanley stelt dat elke chip zijn eigen supercomputer is en daardoor de snelle ontwikkeling van artificial intelligence (AI) en machine learning niet in de weg zit.

Daarnaast benadrukken de analisten dat de inspanningen Tesla op termijn kunnen helpen om met zijn software uit te breiden naar andere sectoren. Dojo is ontworpen om visuele gegevens te verwerken, die de basis kunnen leggen voor AI-modellen in bijvoorbeeld robotica, gezondheidszorg en beveiliging. Zodra Tesla vooruitgang boekt op het gebied van autonomie en software, kan dit volgens Morgan Stanley een volgende impuls aan het groeiverhaal bieden. Als voorbeelden noemen zij inkomsten uit robottaxi’s en nieuwe Software-as-a-Service-abonnementen.

Morgan Stanley stelt zelfs dat Tesla wereldleider kan worden op het gebied van AI-chips en daarmee Nvidia van de troon zou stoten. Morgan Stanley heeft zijn advies voor Tesla verhoogd van ‘houden’ naar ‘kopen’ en het koersdoel bijgesteld van $250 naar $400. Dat is een van de hoogste koersdoelen is die analisten voor het aandeel hebben afgegeven.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.