Updates

Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Actueel advies

Pharming | Biotechbedrijf stelt niet teleur

0 0 Leestijd ongeveer

Pharming ziet het middel Joenja een hoopgevende eerste omzet realiseren in de VS, terwijl de verkoop van Ruconest in het tweede kwartaal herstelde.

Biotechbedrijf Pharming had door tijdelijke terugbetalingsproblemen de omzet van Ruconest, een middel tegen de zeldzame erfelijke aandoening HAE, in het eerste kwartaal onverwacht met 8,8% zien terugvallen tot $42,5 mln. De verkoop herstelde in het tweede kwartaal. De omzet steeg tegenover het eerste kwartaal met 20% tot $51,1 mln, 2% hoger dan in het tweede kwartaal van 2022.

Dat brengt het totaal voor het eerste halfjaar op $93,6 mln, een daling met 3% tegenover vorig jaar. Pharming bevestigde de verwachting dat Ruconest op jaarbasis een lage enkelcijferige groei zal realiseren ($205,6 mln in 2022).

Genetische testen

Het tweede kwartaal stond – na de Amerikaanse goedkeuring eind maart – echter vooral in het teken van de eerste verkoopcijfers van Joenja (leneolisib), bij patiënten van twaalf jaar en ouder met de zeldzame immuunziekte APDS. Het tweede commerciële product van Pharming boekte een bevredigende eerste omzet van $3,8 mln. Op 30 juni werden al 43 patiënten behandeld via een terugbetaalde therapie, waarvan 24 patiënten daarvóór nog geen Joenja toegediend kregen.

Pharming zal volop inzetten op het identificeren van bijkomende patiënten met deze uiterst zeldzame ziekte, onder meer via genetische testen. De kosteninflatie, mijlpaalbetalingen ($10,5 mln) en investeringen gerelateerd aan leneolisib zorgden voor een nettoverlies in het eerste semester van $10,9 mln ($1,3 mln winst in het tweede kwartaal), tegenover $19,2 mln nettowinst vorig jaar.

Aandeel Pharming blijft op ‘kopen’

De kaspositie van $194,1 mln ($186,1 mln op 31 maart) laat gerichte bijkomende overnames toe. De verkoopstart van Joenja kan mij wel bekoren. Ik zie dan ook geen enkele reden om te gaan sleutelen aan het koopadvies voor het aandeel Pharming.

Tekst: Geert Talloen

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €11,17 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!