Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

TotalEnergies

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

TotalEnergies

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
houden

T. Rowe Price | Ondergewaardeerde bankaandelen in de VS

0 0 Leestijd ongeveer

In maart stapelden de problemen in de Amerikaanse bankensector zich in rap tempo op. T. Rowe Price ziet nu kansen om ondergewaardeerde Amerikaanse bankaandelen op te pikken.

De Silicon Valley Bank (SVB) en Signature Bank (SBNY) vielen om, nadat beide te maken hadden gekregen met een bankrun. Het leidde ertoe dat beleggers ook vreesden voor het voortbestaan van andere regionale Amerikaanse banken en begin mei First Republic Bank de volgende bank was die gered moest worden, in dit geval door JPMorgan.

Het voedde de speculaties dat meer Amerikaanse banken willen fuseren of overgenomen worden. De VS telt meer dan 4700 banken en sommige analisten denken dat slechts de helft het komende decennium overleeft.

Liquiditeitsproblemen

T. Rowe Price wijst erop dat de huidige bankencrisis gedreven wordt door liquiditeitsproblemen. Bij SVB en SBNY had de ondergang te maken met de mate van klantenconcentratie, het aandeel onverzekerde deposito’s en de duur van de activaportefeuille. Uit een analyse van T. Rowe Price komt naar voren dat geen enkele van de regionale banken dezelfde sterk geconcentreerde klantenbestanden heeft als SVB en SBNY. SVB richtte zicht vooral op start-ups en durfkapitaal, terwijl SBNY veel klanten in New York’s vastgoed en cryptovaluta had. Verder is bij de meeste regionale banken slechts 3 tot 20% van al hun deposito’s onverzekerd, terwijl dat bij SVB en SBNY circa 90% was.

Daarnaast hebben de onderzochte regionale banken voldoende geld in kas om massale opnames op te vangen. Van alle door T. Rowe Price onderzochte banken zag er slechts één in de week na het faillissement van SVB en SBNY meer dan 2% van de spaartegoeden uitstromen. Bij een grote meerderheid van de regionale banken zien de analisten geen verandering in de hoeveelheid spaargeld dat wordt beheerd. Grotere banken, die worden gezien als ‘too big to fail’, ontvingen tot op zekere hoogte extra spaargeld ten koste van de regionale banken, maar volgens T. Rowe Price is de verschuiving tot op heden zeer beperkt gebleven.

Ook zijn de regionale banken door T. Rowe Price aan een stresstest onderworpen. Daaruit komt naar voren dat slechts een klein aantal van hen in geval van nood extra kapitaal nodig zou hebben, wat bereikt kan worden door aandeleninkoopprogramma’s of dividenduitkeringen op te schorten.

Amerikaanse small- en midkapbanken

T. Rowe Price ziet daarom niet al teveel risico’s en blijft blootgesteld aan Amerikaanse small- en midkapbanken. De analisten wijzen erop dat deze banken door de recente crisis onder hun langetermijngemiddelde worden verhandeld.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.