Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

T. Rowe Price | Smallcap-aandelen nu weer interessant

0 0 Leestijd ongeveer

T. Rowe Price geeft naast de lage waarderingen van Amerikaanse smallcap-aandelen nog drie redenen om in deze aandelen te investeren.

Volgens T. Rowe Price zijn sinds de piek in november 2021 de waarderingen van Amerikaanse small caps snel gedaald en worden ze ten opzichte van Amerikaanse large caps momenteel zelfs rond historisch lage niveaus verhandeld.

Bekijk ook: Hoe beleg ik het beste smallcaps

Als tweede argument voor small caps noemt T. Rowe Price hun veerkrachtige winstverwachting. In tegenstelling tot de waarderingen, zijn de winstverwachtingen voor small caps binnen de Russell 2000 Index redelijk op peil gebleven, terwijl de winstverwachtingen voor large caps (Russell 1000) forser naar beneden zijn bijgesteld. Het gevolg van de sterk gedaalde koersen van small caps is dat de koers-winstverhoudingen de afgelopen maanden zijn gedaald van 16,7 naar 12,3, terwijl de onderliggende bedrijfsvooruitzichten niet wezenlijk zijn beïnvloed.

T. Rowe Price stelt verder dat historisch gezien kleinere bedrijven gedurende hoge maar afnemende inflatie vaak goed presteerden. Volgens de analist is dit deels te danken aan het feit dat de flexibelere kleinere bedrijven sneller kunnen reageren op de veranderende omstandigheden dan grotere bedrijven. Omdat kleinere ondernemingen vaak in niches opereren, hebben zij meer prijszettingsvermogen dan hun grootte doet vermoeden. Als een klein bedrijf een kritiek component levert in gecompliceerdere processen of toeleveringsketens, vertaalt dat zich meestal in ook hogere prijzen.

Reshoring

Als laatste ziet T. Rowe Price een aantal seculaire rugwinden voor Amerikaanse small caps. Allereerst profiteren zij het meest van een meer geregionaliseerde wereldeconomie. Als gevolg van de verstoringen in de toeleveringsketens door de coronapandemie, de oorlog in Oekraïne en de oplopende spanningen tussen de VS en China, is het voor de Amerikanen een topprioriteit geworden om bedrijfsactiviteiten en -processen naar eigen land te halen.

T. Rowe Price verwacht dat Amerikaanse small caps hiervan gaan profiteren, aangezien zij doorgaans gevoeliger zijn voor de binnenlandse economie dan large caps. Daarbij is historisch gezien een sterke dollar een steun voor small caps, omdat zij vaak een groot deel van hun inkomsten halen uit binnenlandse activiteiten.

Beter presteren

Al met al vindt T. Rowe Price dat Amerikaanse small caps de afgelopen twaalf maanden onevenredig hard zijn geraakt door de risicoaversie van beleggers en beter kunnen presteren in aanloop naar een economisch herstel.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.