Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 20 feb 2023 13:01

Arcadis | Kansrijk ingenieursbureau blijft profiteren van groene opmars

0 0 Leestijd ongeveer

Arcadis ziet ondanks de economische afkoeling nog geen zwakkere vraag. Het aandeel kan profiteren van een goed orderboek en het bedrijf ligt op koers om de doelen te halen.

De netto-omzet van Arcadis steeg in het vierde kwartaal met 32% naar €861 mln, boven de consensusraming van €822 mln. Daarbij lag de autonome groei op 8,9%. Arcadis deed vorig jaar twee grote overnames. De resultaten van het Canadese IBI Group telden het hele kwartaal mee en het Ierse DPS is per 1 december geconsolideerd.

Het aangepaste ebita kwam uit op €86 mln (+24%). Daarmee is de ebita-marge gedaald van 10,7% naar 10,0%. Dat viel wat tegen: analisten hadden gerekend op een stabiele marge. Volgens Arcadis hing de margedaling echter samen met minder werkdagen.

Over heel het jaar is de operationele ebita met 20% gestegen naar €295 mln, bij een netto-omzet van €3,0 mrd (+18%). Dit leverde een margeverbetering op van 9,6% naar 9,8%. De aangepaste nettowinst steeg met 15% naar €202 mln, ofwel €2,26 per aandeel. Arcadis is enigszins zuinig en stelt een 6% hoger dividend voor van €0,74 per aandeel. Het moet nog de bruglening van €750 mln herfinancieren. Dankzij een beter dan verwachte cashflow valt de schuldgraad van 2,2 overigens mee en ligt deze al binnen de gewenste bandbreedte van 1,5 tot 2,5.

Bovendien draaien de twee overnames goed, gezien de sterke autonome groei van het orderboek van 10% bij IBI Group en van 34% bij DPS. De totale orderportefeuille lag aan het einde van het jaar op €3,1 mrd, een toename van 4,2%. Arcadis stelt nogmaals dat het op koers ligt om zijn doelen voor 2023 te halen, waaronder een operationele ebita-marge van minstens 10% en een autonome omzetgroei van circa 5%.

Aandeel Arcadis blijft koopwaardig

Ondanks de economische afkoeling blijven overheden en de private sector volgens het bedrijf investeren in duurzaamheidsprojecten. Een geruststellende outlook, die de beleggingscase van Arcadis onderschrijft.

Op 16,7 keer de verwachte winst voor dit jaar is het aandeel Arcadis niet te duur en blijft het koopadvies van kracht.

*Auteur heeft een positie in Arcadis

Jaarcijfers in mln. € 2022 2021
Netto-omzet 3019 2565
Ebita (excl. bijz. posten) 295 246
Nettowinst (excl. bijz. posten) 202 175

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ