Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies van de dag Danny Reweghs, 14 feb 2023 11:06

Galapagos | Markt veel te negatief over biotechbedrijf

0 0 Leestijd ongeveer

Galapagos beleefde een tegenvaller met het middel filgotinib, maar boekte successen met zijn kankertherapieën. De markt onthoudt vooral het slechte nieuws.

Het Belgische biotechbedrijf Galapagos heeft zijn eerste belangrijke afspraak in 2023 gemist. De fase III-studie met JAK1-remmer filgotinib, voor patiënten met de darmziekte van Crohn haalde de belangrijkste beoogde eindpunten (klinische remissie en endoscopische respons) niet. Er komt dan ook geen goedkeuringsaanvraag in Europa en Japan.

Galapagos mikte op een piekverkoop van €500 mln tegen 2028 à 2030, maar zal dat streefcijfer nu allicht bijstellen tot minder dan €400 mln. Later dit jaar start een fase III-studie met filgotonib in axiale spondyloarthritis.

Strategische verschuiving

De strategische klemtoon verschuift bij het bedrijf naar CAR-T-kankertherapieën. Na de eerste goede data in december met de therapie CD19 CAR-T ‘5101 (tegen bloedkanker) in een fase I/IIa-studie, volgden vorige week goede eerste data uit een fase I-studie voor een andere bloedkankerherapie: CD19 CAR-T ‘5201.

Zogenoemde topline data worden in de eerste jaarhelft (‘5101) en medio 2023 (‘5201) verwacht. De succesvolle productie van CAR-T’s binnen de korte tijdspanne van zeven dagen kan op termijn veel commercieel potentieel brengen. Later dit jaar start een fase Ib-studie in de immunologische ziekte refractaire systemische lupus.

Aandeel Galapagos op ‘kopen’

De koers van Galapagos dook stevig lager door de tegenvaller met filgotinib en reageerde nauwelijks op het goede nieuws over de kankertherapieën. Het CAR-T onderzoek zit nog in een vroege fase en het zal tijd vergen voordat er van betekenisvolle waardecreatie sprake is.

Met een waardering van minder dan 0,7 keer de kaspositie eind 2022 schetst de markt een uiterst zwartgallig scenario. We verwachten dat topman Stoffels van Galapagos de komende jaren het vertrouwen van beleggers zal herwinnen en handhaven het voor het aandeel Galapagos koopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ