Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen

Dividendportefeuille | Herstel zet door, PepsiCo in top-3

0 0 Leestijd ongeveer

Na wederom een prima week is het verlies voor de Dividendportefeuille voor het eerst sinds augustus weer minder dan 10%. Een opvallende runner-up is PepsiCo, dat zich tussen zwaargewichten LVMH en Microsoft nestelt.

Na opnieuw een uitstekende week, met ditmaal voor de verandering weer eens meewind van de Amerikaanse dollar, is het verlies voor de Dividendportefeuille in 2022 teruggebracht tot -9,76%. Het is daarmee voor het eerst sinds eind augustus dat het verlies terug is in de enkele cijfers.


Na de zijwaartse beweging met steeds hogere bodems en lagere toppen sinds eind maart lijkt een nieuwe aanval op de recordniveaus van eind 2021 een realistisch scenario, mits we technisch naar de Dividendportefeuille kijken. Dat is natuurlijk leuk, maar het gaat mij altijd volledig om de fundamenten bij deze nu nog 42 aandelen tellende portefeuille.

Nog geen vervanging Castellum

Het vorige week verkochte Castellum is nog niet vervangen, wat er mede voor zorgt dat het dividendrendement voor het eerst in lange tijd weer onder de grens van 2% duikt. Binnen enkele weken hoop ik een nieuw aandeel toe te voegen, of zal de relatief kleine kaspositie afkomstig van Castellum (zo’n 1%) worden belegd in twee of drie bestaande posities die qua weging wat zijn teruggevallen en meer in lijn gebracht kunnen worden met de grotere posities.

Zwaargewichten zijn nog altijd LVMH (4,2%) en Microsoft (3,8%) op de voet gevolgd door twee van mijn persoonlijke favorieten: Bristol Myers Squibb (weging 3,7%) en Parker Hannifin (3,6%). Farmaceut Bristol Myers is in 2022 een van de grootste winnaars en bereikte recent zelfs nog een hoogste koers ooit, overigens net als veel sectorgenoten in de VS.

PepsiCo

Nieuw bij de zwaargewichten is voorts PepsiCo, dat zich met een gewicht van nu 3,9% keurig heeft genesteld tussen LVMH en Microsoft. Ook PepsiCo bereikte deze week nog een all-time high, net als defensie- en luchtvaartaandeel Curtiss-Wright, dat met een weging van nu 2,8% steeds belangrijker wordt voor het rendement van de Dividendportefeuille. Na het afscheid van Castellum valt met name VF Corp op met een weging van nog slechts 0,8%. Andere ‘kleintjes’ zijn A.O. Smith, Ecolab, Arkema, SEB en Orkla. Deze aandelen komen stuk voor stuk in aanmerking voor een grotere weging die mogelijk wordt gefinancierd met de kaspositie afkomstig van Castellum. Dat laatste gebeurt uiteraard alleen indien er op korte termijn geen geschikte nieuwe positie wordt geselecteerd. En laten we wel zijn, met nu 42 aandelen is dat uit het oogpunt van spreiding ook zeker geen noodzaak.

Op weekbasis was het eerder genoemde PepsiCo met +4,6% de grootste stijger met een prachtige hoogste koers ooit van ruim $185 als gevolg voor de Amerikaanse producent van frisdranken, snacks en ontbijtgranen. Ook Becton Dickinson, dat recent nog het dividend verhoogde, Wolters Kluwer en defensieaandeel L3Harris behoorden op weekbasis tot de uitblinkers. Een negatieve hoofdrol was er ditmaal voor de consumentenaandelen, met het Franse SEB (-7%) en Thule (-5%) als voornaamste slachtoffers.

Recordjaar dividendgroei

Voor de komende weken ben ik positief over de beurs en de Dividendportefeuille, die in 2022 nog altijd een 100% score kan behalen wat betreft dividendverhogingen. Onder meer Bristol-Myers, Broadcom, Abbott en Ecolab gaan zo goed als zeker nog fraaie dividendverhogingen bekendmaken in 2022. Dit jaar is een recordjaar wat betreft dividendgroei. Het is slechts een kwestie van tijd voordat de beurskoersen volgen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!