Updates

Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 17 aug 15:24

Home Depot | Doe-het-zelfketen ziet nog geen omslag

0 0 Leestijd ongeveer

Home Depot merkt nog niets van de afkoelende Amerikaanse huizenmarkt. De doe-het-zelfketen boekte een recordkwartaalwinst en handhaaft de verwachtingen.

De resultaten van Home Depot over het tweede kwartaal (mei-juli) pakten beter uit dan verwacht. Vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar steeg de omzet met 6,5% naar $43,8 mrd. Analisten hadden gerekend op $43,4 mrd. Op vergelijkbare basis kwam de omzet 5,8% hoger uit, waarbij de groei in de Amerikaanse winkels op 5,4% lag.

Klanten brengen nog altijd veel tijd in huis door en blijven ook vanwege de hoge huizenprijzen volop klussen. Vanuit de professionele bouwmarkt blijft de vraag volgens het bedrijf eveneens sterk. De hogere omzet was echter vooral te danken aan prijsstijgingen van gemiddeld 9%, want het transactievolume viel met 3,1% terug.

Timmerhout, koper en andere bouwmaterialen zijn flink in prijs gestegen en Home Depot rekent dit zoveel mogelijk door aan zijn klanten. Zodoende bleef de operationele winstmarge redelijk overeind op 16,5%, tegen 16,1% in het tweede kwartaal van 2021. De nettowinst nam met 7,6% toe van $4,81 mrd naar $5,17 mrd. Dankzij de inkoop van eigen aandelen steeg de winst per aandeel met 11,5% naar $5,05 per aandeel. Dat was iets hoger dan de consensusraming van $4,95.

Outlook

Na de sterke recordresultaten over het tweede kwartaal houdt Home Depot vast aan de eerder verhoogde outlook voor heel het jaar. De omzet stijgt naar verwachting met circa 3% en de operationele winstmarge stijgt licht van 15,2% naar circa 15,4%. Inkoop van eigen aandelen zorgt voor een toename van de winst per aandeel met circa 5%. Beleggers reageerden positief op de cijfers en zetten het aandeel 4% hoger. Dat brengt het jaarverlies terug naar circa 20%, aanmerkelijk meer dan de brede Amerikaanse beurs.

Aandeel Home Depot blijft op ‘verkopen’

De sterk opgelopen hypotheekrente zet de betaalbaarheid van woningen verder onder druk. Hierdoor vlakken de huizenprijsstijgingen de laatste tijd af. Home Depot ziet echter nog geen effect op de bestedingen in zijn winkels en wijst op de lage werkloosheid en hoge overwaardes. Gelet op het risico van een verder afkoelende woningmarkt blijft het aandeel op 19,8 keer de winst aan de dure kant. Ik herhaal voor het aandeel Home Depot het verkoopadvies.

Kwartaalcijfers in mrd $ 2022 2021
Omzet 43,8 41,1
Netttowinst 5,2 4,8
Operationele winstmarge 16,5% 16,1%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!