Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Advies Menno van Hoven, 12 jul 17:13

PepsiCo presteert gewoon prima

0 0 Leestijd ongeveer

Dividendportefeuille-aandeel PepsiCo kwam dinsdag met beter dan verwachte cijfers over het tweede kwartaal en verwacht een sterkere organische groei. Gezien de pittige waardering is het advies: 'houden'.

PepsiCo kwam als eerste portefeuillefonds met resultaten over het tweede kwartaal. De ogen waren vooral gericht op het inflatiespook, angstige analisten vreesden voor een flink lagere vraag. Dat blijkt niet terecht want PepsiCo kwam dinsdag voorbeurs met uitstekende cijfers en ziet wereldwijd weinig invloed van inflatie op de afzet van frisdranken, ontbijtproducten en snacks. Het Amerikaanse bedrijf verhoogde de prijzen en liet weten die verder te willen opkrikken.

De sterke cijfers over het tweede kwartaal werden gestuwd door een blijvend sterke vraag naar de snacks (onder meer de chipsmerken Lays, Doritos en Cheetos) en frisdranken (Pepsi, 7Up, Mountain Dew, Tropicana en Lipton).

Cijfers

De totale omzet van PepsiCo, dat meer dan de helft van zijn verkopen in de Verenigde Staten realiseert, steeg met 5,2% naar $20,23 mrd, wat ruim boven de analistenconsensus van $19,51 mrd lag. Vooral de Noord-Amerikaanse activiteiten presteren sterk, met een organische omzetgroei van 14% voor de snackdivisie Frito-Lay North America en 9% organische groei voor PepsiCo Beverages North America (de Amerikaanse activiteiten worden opgesplitst).

PepsiCo zag consumenten meer snacks en frisdrank kopen, ondanks de hogere prijzen. Wel geeft PepsiCo aan dat er steeds meer weerstand van supermarkten komt, wat de komende periode voor druk kan zorgen aangezien Pepsi de verder stijgende inputkosten door zal rekenen aan de consument.

Aandeel Pepsico blijft op ‘houden’

De aangepaste winst per aandeel van $1,86 lag ook boven de gemiddelde consensus van $1,74 en PepsiCo verhoogde bovendien de outlook voor de organische omzetgroei, die nu wordt ingeschat op 10% in 2022 tegen 8% eerder. Voorts liet PepsiCo weten dit jaar in totaal $7,7 mrd terug te willen sluizen naar aandeelhouders in de vorm van hoofdzakelijk dividend ($6,2 mrd) en aandeleninkoop ($1,5 mrd).

Eerder dit jaar verhoogde PepsiCo het dividend met 7% tot $1,15 per kwartaal, goed voor het 50ste opeenvolgende jaar van dividendgroei. Met een k/w van bijna 26 is het aandeel Pepsico wel duur; het advies is ‘houden’.

(Fris)dranken blinken uit binnen sector
Net als veel andere producenten van verpakte levensmiddelen en frisdrank blijft ook PepsiCo dit jaar uitstekend liggen. Hogere inputkosten kunnen met gemak doorgesluisd worden naar de consument, die zijn favoriete merken gewoon blijft kopen. Binnen de S&P500 is de sector Consumer Staples een van de slechts drie sectoren met winst (+2%).

De best presterende subsector dit jaar is ‘Beverages’, oftewel (sterke/fris) dranken. ‘Food Products’, waar ook de snacks van Pepsi onder vallen, daalt evengoed nog 3,9% in 2022. Een blik op de Dividend Aristocrats illustreert perfect het bovenstaande, want Coca-Cola doet het met 8% koerswinst in 2022 een stuk beter dan PepsiCo, dat iets minder dan de helft van de totale omzet met frisdranken realiseert.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!