Updates

Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Analisten Stephen Hendriks, 19 jun 09:00

Credit Suisse – Positiever over luxegoederen

0 0 Leestijd ongeveer

Credit Suisse brengt enkele wijzigingen in zijn sectorweging aan en wordt positiever over luxegoederen.

Afgelopen maand werd Credit Suisse iets positiever over enkele laag gewaardeerde cyclische sectoren als Bouwmaterialen, Banken en Mijnbouw. Over het algemeen zijn niet-financiële cyclische sectoren volgens de bank echter nog te duur ten opzichte van defensieve aandelen. De ratio van deze twee groepen correspondeert met een inkoopmanagersindex van nieuwe orders van 52. Credit Suisse vreest echter dat deze nieuwe orders-index later in de zomer tot 45 zal terugvallen. De bank past zijn sectorwegingen daarom weer iets aan maar handhaaft het zeer positieve advies voor de nutssector, die sterk presteert wanneer de rentecurve afvlakt en de inkoopmanagersindices terugzakken. Wel verandert Credit Suisse binnen de nutssector van positie.

Duurzaam

De bank brengt de weging van de gereguleerde nutsbedrijven, zoals de Britse waterbedrijven en de Italiaanse distributie- en transmissiebedrijven van stroom en gas, iets terug. De tarieven van deze bedrijven zijn gekoppeld aan de inflatie, waardoor de aandelen als inflatiebescherming worden gezien. Credit Suisse meent dat de inflatieverwachtingen inmiddels op een realistisch niveau liggen en bovendien is de koers-winstverhouding van deze gereguleerde aandelen niet meer aantrekkelijk. Ten koste van deze aandelen verhoogt de bank de weging van duurzame nutsbedrijven. Door de oorlog in Oekraïne en de ambitieuze duurzaamheidsdoelstelling van de Europese Unie worden hogere investeringen in duurzame energie-opwekking gestimuleerd. Daardoor krijgt dit deel van de nutssector meer groeikarakteristieken. Bovendien dalen ook de koper- en staalprijzen – belangrijke grondstoffen voor duurzame energieprojecten – en dat is gunstig voor de winstmarges van de duurzame energiebedrijven. De bank is vooral enthousiast over RWE, Enel, Acciona, National Grid en Vestas Wind Systems.

China

Ook de sector Luxegoederen krijgt een opwaardering van Credit Suisse. De sector staat dit jaar flink onder druk door de groeivertraging na de lockdowns in China. Maar niet alleen lijkt het Chinese zero-covid beleid te werken, Credit Suisse verwacht ook meer stimuleringsmaatregelen van de Chinese autoriteiten. Bovendien is de waardering na de recente koersdaling een stuk aantrekkelijker geworden en blijft de luxegoederensector structureel interessant vanwege groei van de middenklasse in opkomende landen. Verder hebben de bedrijven uit deze sector een sterke balans en zijn de koersen aanmerkelijk harder gedaald dan de winstverwachtingen. Binnen de sector heeft Credit Suisse koopadviezen voor LVMH, Kering, Puma en The Swatch Group.