Updates

Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Advieswijziging Home Depot | Neerwaarts risico overheerst

0 0 Leestijd ongeveer

Doe-het-zelfketen Home Depot profiteerde volop van de kluswoede van Amerikanen, maar heeft dit jaar te maken met een moeilijke vergelijkingsbasis. De groei komt tot stilstand.

In het vierde kwartaal was bij Home Depot nog niets te zien van een groeivertraging. Sterker, de vergelijkbare omzetgroei (uitgaande van hetzelfde aantal vestigingen) trok van kwartaal op kwartaal aan van 6,1 naar 8,1%. Bij de Amerikaanse vestigingen, die het leeuwendeel van de concernomzet uitmaken, versnelde de omzetgroei van 5,5 naar 7,6%.

Het leverde een totale omzet op van $35,7 mrd, een toename van 10,7% vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Analisten hadden gerekend op een omzet van $34,9 mrd. Ook de winst viel hoger uit dan verwacht. Het nettoresultaat steeg van $2,9 mrd naar $3,4 mrd, oftewel $3,21 per aandeel. Daarmee werd de consensus met $0,03 overtroffen.

Recordjaar

Over het gehele boekjaar 2021, dat eind januari eindigde, steeg de omzet met 14,4% naar $151,2 mrd. Daarbij lag de vergelijkbare omzetgroei op 11,4% en die in de VS op 10,7%. De nettowinst kwam uit op $16,4 mrd, tegen $12,9 mrd het jaar daarvoor. Per aandeel steeg de nettowinst met 30,1% naar $15,53. Met deze klinkende cijfers heeft Home Depot het beste jaar in zijn bestaan achter de rug.

De tweede retailer van de VS geldt als een van de grootste winnaars van de coronacrisis doordat klanten in de pandemie meer zijn gaan klussen. Ook de hoge huizenprijzen spelen het bedrijf in de kaart, omdat die ook tot meer verbouwingen leiden. Dankzij het tekort aan woningen blijven de vooruitzichten gunstig.

Wel heeft Home Depot te maken met een uiterst lastige vergelijkingsbasis. De (vergelijkbare) omzetgroei zal dit jaar daarom slechts licht positief zijn en de operationele winstmarge blijft vlak. Dit vertaalt zich in een toename van de winst per aandeel met 1-3%. Dat valt iets tegen, want analisten mikten op een stijging van circa 5%.

Aandeel Home Depot naar ‘verkopen’

De koers daalt met ruim 4% op de cijfers en heeft dit jaar al circa 20% prijsgegeven. Toch is de waardering met een k/w van 21 en een dividendrendement van 2,2% nog steeds pittig te noemen. Het neerwaartse risico overheerst, zeker als de kapitaalmarktrente verder doorstijgt en de huizenmarkt afkoelt. Ik verlaag het houdadvies voor het aandeel Home Depot naar ‘verkopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!