Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Opinie Jeff Thijssen, 16 feb 09:00

Zet de popcorn maar vast klaar!

0 0 Leestijd ongeveer

Een beleggingsthema waar ik dit jaar wel in geloof is de heropening van de economie. Een bedrijf dat daarvan moet kunnen profiteren is Kinepolis, een bioscoopketen die op twee manieren werd geraakt door de pandemie.

Direct doordat het bedrijf geruime tijd de deuren gesloten moest houden, indirect omdat Hollywood de releasedata van haar grote films uitstelde. Hierdoor moest Kinepolis een overlevingsstrategie hanteren en daar is het goed in geslaagd. Door in het verleden voorzichtig financieel beleid te voeren en tijdens de coronacrisis de kosten goed te managen hoefde het concern geen emissie door te voeren.

Kinepolis vind ik al jaren een interessant bedrijf en dat komt doordat ik een echte filmliefhebber ben. Ik kan dan ook niet wachten om weer terug te keren naar de bioscoopketen, want het kijken van een film in de bioscoop is toch echt een andere beleving dan thuis op de bank op het kleine scherm. Ook als belegging is het aandeel Kinepolis interessant en dat komt niet doordat het in een groeimarkt opereert. Integendeel, sinds de jaren vijftig neemt in de westerse wereld het aantal bioscoopbezoekers per jaar gemiddeld af met 0,3-0,5%.

Snoep scheppen

Wat het bedrijf interessant maakt is de focus op kostenefficiëntie en de creativiteit waarmee het extra inkomsten genereert. Een leuk voorbeeld daarvan is het snoep scheppen. In het verleden stond de weegschaal bij de snoep, totdat een van de medewerkers bedacht dat deze beter bij de kassa kon staan. Staat de klant eenmaal bij de kassa en blijkt de rekening iets hoger dan verwacht, dan zullen maar weinig mensen vragen of ze iets kunnen terug scheppen. Ook de vervanging van de puntzak door een wat grotere vierkante zak bleek een succes. Per bezoeker ging de gemiddelde besteding aan het scheppen van snoep met een paar cent omhoog en met ruim 40 miljoen bezoekers per jaar tikt dat aan.

Dat de Kinepolis-formule een succes is, blijkt ook uit de overnames die ze doen. Binnen anderhalf jaar weten ze met een standaardmethode over het algemeen de ebitda van de nieuwe aanwinst te verdubbelen. Een exercitie die met regelmaat wordt uitgevoerd. Sinds 2016 heeft het bedrijf het aantal bioscopen namelijk ruim verdubbeld, van 49 naar 108.

Kinepolis komt vrijdag 17 februari met cijfers en daar kijk ik naar uit. Als er geen verrassingen zijn en de koers niet te hard oploopt, zal ik het advies voor het aandeel Kinepolis naar verwachting verhogen van ‘houden’ naar ‘kopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!