Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Actueel advies

Aegon | Kan prima verder op ingeslagen weg

0 0 Leestijd ongeveer

Ondanks hogere sterftecijfers in de Verenigde Staten heeft Aegon 2021 degelijk af kunnen sluiten. Het verzekeringsbedrijf weerstaat de verleiding om de dividenduitkering sneller op te voeren dan gepland.

Het operationele resultaat is bij Aegon in het vierde kwartaal met 2% geslonken naar €470 mln. Die daling was het gevolg van buitengewone kosten en van hogere sterftecijfers in de Verenigde Staten. Het resultaat in deze regio daalde met 29% naar €183 mln.

Bij de Nederlandse activiteiten tekende zich juist een groei van het operationeel resultaat af van 16% naar €195 mln. In het Verenigd Koninkrijk steeg dat bedrag zelfs met 53% naar €49 mln, maar de divisie Asset Management viel uit de toon: -8% naar €49 mln. Kapitaalratio Solvency II is in 2021 geleidelijk gestegen van 196 naar 211%. Die verbetering tekende zich overigens bij alle divisies af. Met name de verbetering in het Verenigd Koninkrijk (van 156 naar 167%) en Nederland (van 159 naar 186%) neemt de laatste twijfels over de houdbaarheid van het dividendbeleid weg.

Operationele vooruitgang

Door de sterke operationele vooruitgang ogen de doelstellingen voor het lopende jaar wat mager. Topman Lard Friese verwacht dat de operationele kapitaalgeneratie op €1,2 mrd uitkomt en de vrije kasstroom op €550 mln à €600 mln. Die laatste schatting ligt €100 mln hoger dan de oorspronkelijke prognose.

Friese voorspelde dat het dividend de komende tijd stapsgewijs kan toenemen, in plaats van de meer gedempte ontwikkeling die hij op de beleggersdag ruim een jaar geleden voorspelde. De doelstelling van een uitkering van circa €0,25 in 2023 gaat echter niet omhoog.

Aandeel Aegon blijft koopwaardig

Met een koersstijging van ruim 50% sinds eind 2020 hebben beleggers al een flink voorschot genomen op een hogere kasstroom en dividendgroei. Dat verklaart waarom de beurskoers na de publicatie van de op zich degelijke kwartaalcijfers toch met ruim 5% daalde. Friese heeft echter de reputatie om heel voorzichtig vooruit te blikken en de verwachtingen vervolgens ruim te overtreffen.

De stabiele resultaatontwikkeling van de afgelopen kwartalen onderstreept dat de verzekeraar onder zijn leiding een nieuwe koers is ingeslagen. In combinatie met het vooruitzicht dat het dividendrendement van circa 4,0% in 2022 verder gaat stijgen, geeft de doorslag om het koopadvies voor het aandeel Aegon te herhalen.

Aegon in cijfers 2021 2020
Operationeel resultaat €1906 mln €1710 mln
Nettowinst €1701 mln €55 mln
Solvency II ratio 211% 196%

Aandeel Aegon kerngegevens

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!