Updates

Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Beleggers Belangen Dividend Fund | Naar een nieuw platform

0 0 Leestijd ongeveer

Ruim vijftien maanden is de Beleggers Belangen Dividendportefeuille nu verkrijgbaar als beleggingsfonds. De verhandelbaarheid en beschikbaarheid van het fonds bij DeGiro verandert echter de komende maanden. Daarvoor komt wel een nieuw platform in de plaats.

Eind oktober 2020 ging de wens van een groot aantal abonnees én de redactie van Beleggers Belangen in vervulling om direct in onze succesvolle Dividendportefeuille te beleggen. Samen met fondsbeheerder FundShare werd daarvoor het FundShare UCITS Beleggers Belangen Dividend Fund opgestart. Het fonds heeft inmiddels een beheerd vermogen van bijna €11 mln.

Door de samenwerking met DeGiro – waar de fondsbeheerder FundShare oorspronkelijk een zusterbedrijf van was – kon u het fonds altijd bij deze internetbroker kopen. FundShare werkte op verschillende terreinen samen met DeGiro. Aan die samenwerking komt nu een einde en dat heeft consequenties voor beleggers in het FundShare UCITS Beleggers Belangen Dividend Fund.

Het fonds verdwijnt per 31 maart uit het assortiment van DeGiro, een beslissing waar Beleggers Belangen helaas geen invloed op kan uitoefenen. Wel informeren we u als abonnee en belegger in het fonds over wat dit voor u betekent (zie onder).

Overboeken

Wij betreuren deze gang van zaken. FundShare en Beleggers Belangen hebben samen naar oplossingen gezocht om het ongemak voor u te beperken. U kunt uw deelneming in het fonds eenvoudig van DeGiro naar een rekening bij Saxo Bank overboeken. Een dergelijke overboeking kost normaal gesproken €100, maar DeGiro heeft aangeven deze kosten in dit geval niet in rekening te brengen. De overboekingen worden eind februari en eind maart uitgevoerd.

Heeft u nog geen rekening bij Saxo Bank? U opent deze eenvoudig online. Voor beleggers die het FundShare UCITS Beleggers Belangen Dividend Fund bij Saxo Bank of ABN Amro aanhouden verandert er niets.

Eigen platform

Gelukkig is er ook goed nieuws voor beleggers in het het fonds (morningstarpagina). Fondsaanbieder FundShare werkt aan een eigen platform om de eigen beleggingsfondsen voor iedereen toegankelijk te maken. Via dit platform wordt het mogelijk zonder transactiekosten te beleggen in het FundShare UCITS Beleggers Belangen Dividend Fund. Tussenkomst van een broker is dan niet meer nodig.

FundShare verwacht dit platform in het tweede kwartaal op te kunnen leveren. Het FundShare UCITS Beleggers Belangen Dividend Fund heeft dan zijn ‘thuis’ gevonden. We kijken uit naar de komst van dit platform en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. In de tussentijd zijn FundShare en Beleggers Belangen uiteraard beschikbaar voor al uw vragen over de veranderingen.

De belangrijkste data op een rij:

  • 31 januari – 31 maart: verwachte mededelingen van DeGiro over de beschikbaarheid van het FundShare UCITS Beleggers Belangen Dividend Fund bij deze broker. Verkooporders kunnen altijd worden verwerkt.
  • 28 februari en 31 maart: kosteloze overboeking van de participaties in het FundShare UCITS Beleggers Belangen Dividend Fund van DeGiro naar Saxo Bank, voor beleggers die een rekening hebben (geopend) bij Saxo.
  • 31 maart: alle niet overgezette en niet verkochte participaties in het FundShare UCITS Beleggers Belangen Dividend Fund worden door DeGiro verkocht. De opbrengst daarvan wordt op de rekening van de klant van DeGiro bijgeschreven.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.