Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Opinie Johan Brinkman, 2 dec 2021 09:00

Houd uw verlanglijst bij de hand

0 0 Leestijd ongeveer

Een nieuwe coronavariant uit Zuid-Afrika. De Fed die de coronasteun mogelijk sneller afbouwt. Aandelen verloren vorige week vrijdag en afgelopen dinsdag opvallend veel terrein door deze twee belangrijke nieuwsfeiten.

Ook als gevolg hiervan stond ‘paniekbarometer’ VIX deze week weer op het bovengemiddelde niveau van begin dit jaar. Hoewel de DAX 5,3% en de Nikkei 6,6% verloren, viel de schade door een paar hersteldagen per saldo mee. Maar duidelijk is dat de markten allesbehalve kabbelend aan de laatste maand van 2021 zijn begonnen.

Koersdalingen komen voor beleggers die door inflatie hun kapitaal op hun spaarrekening zien verdampen als een geschenk uit de hemel. Dat geldt zeker voor december, waarin velen hun conclusies trekken uit het afgelopen jaar, een nieuwe of aangepaste strategie bepalen voor de komende twaalf maanden of op z’n minst hun portefeuille opnieuw in balans brengen. In dat opzicht kunnen ‘donkerrode’ dagen als die van vorige week vrijdag de komende weken niet vaak genoeg langskomen.

Verlanglijst van interessante aandelen

Er is echter wel een belangrijke kanttekening: voor het optimale resultaat moet u razendsnel handelen! Professionele handelaren van Tokio tot New York zijn net zo hard op jacht naar koopjes als u en zitten negen van de tien keer dichter op de markt. Dat betekent dat u continu een verlanglijst bij de hand moet hebben met aandelen die u interessant vindt, maar die u uiteraard liever wilt kopen tegen een korting op de huidige prijs. In deze periode van relatief grote nervositeit geldt dit advies nog extra dringend.

Een paar simpele voorbeelden. Afgelopen week – van dinsdag tot dinsdag – behoorden op het Beursplein Aegon, B&S Group, InPost en Unibail-Rodamco-Westfield tot de grootste dalers. Een kwartet aandelen dat wij al koopwaardig vonden en dat u nu met extra korting kunt kopen. Over de grens geldt hetzelfde voor Volkswagen en Bristol-Myers Squibb, waarover mijn  collega Menno van Hoven onveranderd enthousiast blijft. En zo zijn er veel meer voorbeelden van aandelen waarmee u uw portefeuille compleet maakt voor 2022.

Over volgend jaar gesproken: de komende weken is dé periode om uw bijdrage aan onze lezerscompetitie, waarvan ik vijf weken geleden op deze plek voor het eerste melding maakte, aan ons op te sturen. Mail dus uw gouden tip naar beleggersbelangencompetitie@onebusiness.nl en maak kans op een gratis jaarabonnement.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!